Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Her udnævnes "Jonas" til kaptajn af distriktschef Ole Jørgensen, Foto: Claus Torp

Nytårsparole, af Linnea Høyer, Redaktør

Til nytårsparolen d. 9. januar 2015 hos Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland blev der, traditionen tro, serveret gule ærter.

15-01-2015
Nytårstale og udnævnelse.
Der var en hyggelig stemning blandt alle deltagende, og der blev snakket og ønsket godt nytår.
I år var der besøg af to svenske officerer, men mere om det senere.
Efter maden og hyggesnak var det distriktschefens tur til at holde sin årlige tale.
Vi startede med en udnævnelse: Lederen af distriktets uddannelseselement, Lars Jonasson udnævnt til kaptajn I henhold til traditionen blev der læst uddrag op af nytårshilsnen fra bl.a. Hjemmeværnsledelsen. Major Ole Jørgensen fortalte glad om den seneste holdningsundersøgelse, der blev foretaget i det forgangne år. Den viser, at hele 83% af befolkningen har tillid eller stor tillid til Hjemmeværnet og til vores løsning af opgaver i samfundet generelt. Dette er den bedste måling siden 2004!
Af regionens seks distrikter i vi ved årets udgang fortsat det største med flest aktive, godt 1000 m/k, fordelt på 16 kompagnier.
I det forgangne år blev GME-F afskaffet. Men: Der skal stadig gennemføres 24 timer funktionsrelaterede timer, hvori der skal indgå både skydning og førstehjælp.
 
Mange aktiviteter.
I det kommende år skal der gang i hvervningen af nye frivillige. Husk at der er penge til det, bare ansøg om det! Den ledende informationsofficer blev skiftet ud. Ny er kaptajn Jan Pedersen, og det tegner godt.
I 20'15 planlægger vi to store hvervearrangementer, hvor det ene bliver i Køge i august måned og det andet i Holbæk inden sommerferien.
Det forgangne år har budt på massiv støtte til ”vores” politikreds (Midt- og Vestsjællands Politi). Af sammenlagt 32.000 timer ydet af regionen var godt 14.000 fra vores distrikt. Ved politiets nytårsparole fremhævede politidirektøren som noget særligt den store indsats fra distriktet.
I det forgangne år er der kun ét andet distrikt, der har lagt flere støttetimer til Forsvaret end Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland.
Generelt har det været et meget aktivt år for de fleste kompagnier. Og de to musikkorps har også haft meget travlt med omkring 20 arrangement hver.
Angående det nye HJV.DK, så har der været en del startproblemer, men det skal nok blive godt, bare giv det lidt tid og tålmodighed.
Fremtiden ser lys ud, og det ser ud til at distriktet får lov til at blive på Skalstrup.  
Distriktschefen ser med glæde frem til en masse gode hjemmeværnsaktiviteter, øvelser og uddannelser i det nye år.
 
Pause og svensk indlæg.
Efter en pause med en masse snak, var det tid til at finde ud af, hvem de to svenske officerer var.
Det viste sig, at vi havde fint besøg af bataljonschefen fra 48.Dragonbatalion i Skåne, kaptajn Seth Abrahamsson og stedfortrædende chef, kaptajn Jonas Bildtgard. Kaptajnerne kommer fra distriktets søster-bataljon. Det er planen at vi skal udveksle menige hjemmeværnssoldater, officerer og instruktører med hinanden. Danskere skal deltage på svenske øvelser og svenskere på danske øvelser, både som enheder og under hinandens ledelse. Det bliver et spændende samarbejde.
 
Samarbejdet med vores svenske søsterbataljon vil blive beskrevet mere detaljeret i en senere nyhed på hjv.dk.
 
Varsel om skarp indsættelse og godt nytår.
Grundet stormen der stod for døren, blev der givet et varsel om en eventuel skarp indsættelse (distriktet kan efterfølgende oplyse, at der har været indsat ca. 105 hjemmeværnssoldater til at imødegå stormene DAGMAR og EGON). Det var noget, der satte kompagnichefer og deres folk i gang.
Der blev uddelt et glas mousserende vin og kransekages til alle, og distriktschefen ønskede os alle godt nytår og vi skålede.
Da deltagerne i parolen ”blev sluppet”, var der stor aktivitet angående indsatsvarslet, og der blev snakket tæt.
 
Tak for en hyggelig aften og godt nytår!
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring