Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​En af de 2 redningshelikoptere

Afspærring til helikopter på Læsø

Onsdag eftermiddag blev Hærhjemmeværnskompagni Læsø og Eskadrille 260 fra Skagen anmodet om at iværksætte sikring af en helikopter, der har fået motorproblemer på Læsø

25-02-2015
I forbindelse med afhentning af en patient fra Læsø, fik en af forsvarets helikoptere problemer med hjælpemotoren. Hjemmeværnet blev kort tid efter anmodet om at etablere en afspærring af området omkring helikopteren.

Chefen for Hærhjemmeværnskompagni Læsø, Jens Andersen var første mand ude på flyvepladsen.​ Han udtaler: ”På mindre end 30 minutter var vi fire hjemmeværnsfolk, der var klar til at løse opgaven. Yderligere fire er på vej fra Eskadrille 260 Skagen med færgen, og jeg har tilsagn fra yderligere fire soldater her fra Læsø til at afløse gennem natten.
Patienten blev hurtigt afhentet af en anden helikopter.

Besætningen på den strandede måtte dog vente lidt, inden de blev afhentet af en tredje helikopter. I mellemtiden sørgede underafdelingen for, at der blev brygget lidt kaffe og smurt lidt franskbrød, som blev kørt ud til besætningsmedlemmerne.
Jens Andersen fortsætter; ” Vi forventer at skulle 

Patient afhentes af helikopter 
løse opgaven indtil i morgen middag, hvilket er muligt med alle de hjemmeværnssoldater, der har givet tilsagn til at støtte i opgaveløsningen”.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring