Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Dirigent spillede til julekoncert

Sygdom blandt musikerne i Hjemmeværnets musikkorps, Nordjylland medførte at dirigenten med få timer sprang til som solist.

09-12-2014
Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard
De mange tilhører til julekoncerten i Sct. Catharinæ kirken i Hjørring kunne ikke undgå at komme i julestemning i den smukt pyntede kirke. Adventskransen hang midt over orkestret og alle bænke var pyntet med gran og bær.
De mange tilhører til julekoncerten i Sct. Catharinæ kirken i Hjørring kunne ikke undgå at komme i julestemning i den smukt pyntede kirke. Adventskransen hang midt over orkestret og alle bænke var pyntet med gran og bær.
 

Der spilles til - Jule fantasi arrangeret af E. Hammerbak
Solister
Orkestret har flere medlemmer, der kan spille som solist. Til denne koncert skulle solist Morten Haldrup have spillet, men grundet sygdom i den nærmeste familie måtte dirigenten Mads Slej springe til og spille ”Over the Rainbow” på et Eb-solohorn. Dette medførte igen, at vicedirigenten Bjarne Nielsen måtte dirigere dette nummer. Både dirigenten og solisten klarede det virkeligt godt sammen med orkestret, som alle fik et stort applaus fra publikum.
​ ​

Dyb koncentration under koncerten
Et andet nummer i koncerten, der havde en solist var numret ”Share my Yoke” med Johnny G. Scholdager på solocornet.
 
Fællessang
De mange tilhørere var også en aktiv del af koncerten, idet der blev spillet flere julesalmer som der kunne synges med på.

Mads Slej som solist i numret - Over the Rainbow
Julekoncerten bød også på andet musik som "My all i on the Altar" "Musens sang" fra "Mød mig på Cassiopeia". Desuden blev koncerten indledt med en dansk march nemlig "Amalienborg" og afluttet med en engelsk march "Cross of Honour". Desuden blev der spillet flere julemelodier bl.a. ”Jule fantasi”, ”The Snowmann” og ”Let i snow, let it snow”.
Afslutningsvis kan det nævnes, at dirigenten fik sig en overraskelse, da orkestret skulle øve sig inden koncerten. Han slog an til ”Blomstre som en rosengaard”, men musikerne begyndte at spille ”Congratulations”, idet de ville markere, at det var Mads Slejs fødselsdag.
​ ​


Nogle af de mange tilhører

Næste koncert
Musikkorpset spiller julekoncert igen onsdag den 10. december kl. 19.30, denne gang i Hirtshals kirke.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring