Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Jesper Hauge Jørgensen blev chef, fordi han gerne ville gøre tingene på en anden måde. Foto: Charlotte Baun Senholt​​

Det er motiverende at lede mennesker

Kompagnichef, kaptajn Jesper Hauge Jørgensen, ser det som sin fornemmeste opgave at være mentor og få guidet nye soldater det rette sted hen.

13-04-2022Af Charlotte Baun Senholt

”Jeg blev kompagnichef efter at have været delingsfører og gruppefører. Jeg ville gerne gøre tingene på en anden måde. Så var der jo ikke andet for end at kaste sig ud i det,” fortæller den 49-årige kaptajn Jesper Hauge Jørgensen, der i dag står i spidsen for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjællands Uddannelseshjemmeværnskompagni, der holder til på Høvelte Kaserne og primært har fokus på at uddanne soldater. 

Kompagniet får løbende nye medlemmer, fordi kompagniet efter en større omlægning i distriktet i 2018 fungerer som en slags rugekasse og første step for distriktets nye hjemmeværnssoldater. 

Når de er færdiguddannet og flyvefærdige herfra, er de klar til at tage springet til nogle af de andre kompagnier. Derfor er der også et stort gennemtræk i kompagniet, som dog har en fast grundstamme på godt 20 soldater. Så det er lidt ligesom at være skolelærer på de ældste klassetrin. 

 
”Jeg synes, det er super spændende at være frivillig chef. Det motiverer mig virkelig meget at have med mennesker at gøre og være de nye soldaters mentor i forhold til deres videre rejse i Hjemmeværnet. Vi har jo mange muligheder at tilbyde. Men det gælder om at få dem ind på den rette hylde, så de bliver hos os,” siger Jesper Hauge Jørgensen, der selv trækker på knap 30 års erfaring i Hjemmeværnet.


Tillidsbaseret ledelse
At være frivillig chef i Hjemmeværnet stiller nogle andre krav end i Forsvaret.
”Folk er her jo af lyst og i deres fritid, og der er kontant afregning, hvis de ikke føler sig motiverede til at være her. Det er de nære ting, der optager dem – som eksempelvis hvornår får de deres uniform, og det sætter også rammerne for, hvordan du er som leder,” forklarer Jesper Hauge Jørgensen. Jesper Hauge Jørgensen har knap 30 års erfaring fra Hjemmeværnet. 

Som leder skal du også have en god fornemmelse for tidsånden og ikke mindst de unge, som i højere grad har det med at shoppe rundt blandt diverse fritidstilbud. Hans egen ledelsesstil er i høj grad baseret på tillid, og den rækker langt. Men der er selvfølgelig også en grænse.

”Som chef skal du være klar til at kunne sige fra, hvis der er noget, du er utilfreds med. Du skal også kunne træffe de svære beslutninger, selv om det kan gøre dig upopulær, og du kommer ud i stormvejr. Det har jeg da selv prøvet,” siger Jesper Hauge Jørgensen.

Ved siden af funktionen som frivillig chef underviser Jesper også på Hjemmeværnsskolen blandt andet på den nye grunduddannelse, så han har fingeren på pulsen på uddannelsesområdet og ved, hvad der rører sig.  

”Jeg synes, du får mange muligheder som kompagnichef i Hjemmeværnet i forhold til at prøve dine ideer og ledelsesfilosofi af - funktionen er også i den grad med til at udvikle dig som menneske. Jeg har et super godt samarbejde med både andre kompagnichefer og med distriktet. Så jeg er happy,” siger Jesper Hauge Jørgensen.

FAKTA:
Kompagnichef kaptajn Jesper Hauge Jørgensen er chef for Uddannelseshjemmeværnskompagni Nordsjælland. 
Jesper er 49 år og har knap 30 års erfaring fra Hjemmeværnet
Civilt er Jesper Hauge Jørgensen ansat som overassistent i Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjællands sekretariat


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring