Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Den kraftige blæst betød, at det ikke var muligt for Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, at bære baret, da han sammen med kommitteret Søren Espersen og Beredskabsstyrelsens ledelse var ude at sejle med Marinehjemmeværnet. 

HJV-ledelse til søs med Beredskabsstyrelsen

​To direktører fra Beredskabsstyrelsen var inviteret med om bord på et af Marinehjemmeværnets fartøjer sammen med Hjemmeværnsledelsen. Under besøget fik cheferne opså oplevet en live redningsaktion.

25-10-2018


Tekst og foto: Marina Islund

 
Det blæste kraftigt, da MHV 905 Askø forleden lagde rammer til relationsmøde mellem Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, kommitteret Søren Espersen og Beredskabsstyrelsens direktør Henning Thiesen og vicedirektør Flemming Klokager.

Den kraftige vind beviste, at en baret ikke egner sig til at blive båret til søs. Under en demonstration af Marinehjemmeværnets kapaciteter blev flotillen også akut bedt om at støtte i forbindelse med en Search And Rescue (SAR).

 

 

Kommitteret Søren Espersen trak i en passende beklædning, da der pludselig tikkede en SAR ind til flotillen. Sammen med Chefen for Hjemmeværnet kom han helt tæt på SAR-opgaven.

 

Heldigvis viste det sig, at den tomme jolle blot havde revet sig løs fra fortøjningerne, men Chefen for Hjemmeværnet og Den Kommitterede for Hjemmeværnet fik fra første parket set, hvordan en SAR foregår.

Ledelsen fra Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen mødes et par gange om året for at udveksle viden og erfaringer og høre om hinandens kapaciteter. Det næste møde er planlagt til at foregå under roligere forhold til lands i Hedehusene hos Beredskabsstyrelsen. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring