Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Det nye fly er af typen De Havilland Canada - Twin Otter. .​  

Hjemmeværnet får nye fly

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har underskrevet en ny aftale om leasing af to nye patruljefly til Hjemmeværnet.

26-04-2023

​​​

​​​En ny otteårig leasingkontrakt med det schweiziske firma Zimex Aviation Ltd. fremtidssikrer Hjemmeværnets flykapacitet med to nye fly af typen De Havilland Canada - Twin Otter (DHC-6-300).

Læs også pressemeddelelse om de nye fly 

Twin Otter-flyene skal afløse Hjemmeværnets nuværende to Britten Normann Defender-fly, og Flyvehjemmeværnet​ får med kontrakten et fly, som er både større og mere robust i forhold til de opgaver, Hjemmeværnet udfører. Det bliver samtidig udstyret med sensorer og udstyr, som er mere tidssvarende. 

”Vi ser meget frem til at kunne levere denne forbedrede platform til Hjemmeværnet,” siger chefen for Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse, generalløjtnant Kim Jesper Jørgensen. 

Moderne fly til Hjemmeværnets mange opgaver
Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, ser frem til at modtage de nye og større fly, som forventes at blive leveret til Hjemmeværnet i 2024.

”De nye flys mange dokumenterede kvaliteter kombineret med den moderne sensorpakke betyder, at Hjemmeværnet vil være i stand til at yde en endnu mere kvalificeret støtte til Forsvaret, Politiet og andre myndigheder i beredskabet. Tilgangen af de nye fly er samtidig et stærkt signal til både de frivillige soldater, der betjener flyene, og til de myndigheder, som flykapaciteten også fremover skal støtte,” siger Jens Garly.''

De nuværende Defender-fly, som efter næsten otte år og godt 6.800 timer i luften pensioneres fra Hjemmeværnet, har vist sig at være en meget efterspurgt og vigtig kapacitet. Med frivillige besætninger har de bidraget til at løse utallige opgaver herhjemme for Forsvaret, Politiet og en række andre myndigheder.

De har også været i luften ved øvelser for Forsvaret og har deltaget i vigtige internationale missioner for Frontex i både Spanien, Italien og Grækenland. ​​

Kan afsøge langt større områder 
Twin Otter flyene vil opleves som en forbedring i forhold til Defender-flyene, da de er udstyret med topmoderne kamera- og sensorudstyr, så man fra luften vil kunne afsøge langt større områder. Så en eftersøgning efter forsvundne personer vil eksempelvis blive endnu mere effektiv. 


De får også en opdateret Mission Planning og rapporteringsmulighed, så flyene vil være sværere at opdage under udførelse af visse missioner. Et ønske om længerevarende missioner over havet er også imødekommet, og så har flyene en forbedret Single Engine performance i tilfælde af nødsituationer. Endelig er flyene forberedt til at kunne anvende fremtidige klimavenlige brændstoftyer. 

De to Twin Otter-fly vil komme til at høre hjemme hos Hjemmeværnseskadrille 270.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring