Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

”Jeg er sikker på, at I vil bidrage meget aktivt i fortællingen om Hjemmeværnet hele næste år, når Hjemmeværnet fejrer 75 års jubilæum”, sagde kommitteret Torsten Schack Pedersen til de forsamlede historikere. Foto: Thorbjørn Larsen.

Kommitteret Torsten Schack Pedersen besøgte historisk seminar

Hjemmeværnsskolen dannede i weekenden rammen om et historisk seminar. På programmet var blandt andet næste års 75-års jubilæum, der vil blive markeret i hele 2024.

16-10-2023

​​​

​Omkring 70 historikere fra hele landet var i weekenden samlet til Historisk Seminar på Hjemmeværnsskolen.  

Hjemmeværnets kommitterede, Torsten Schack Pedersen (V), lagde vejen forbi seminaret i Nymindegab, hvor han fik lejlighed til at møde de mange engagerede historikere, som udfører et stort arbejde i forhold til at indsamle og opbevare alskens historiske effekter og arkivalier fra fortiden til glæde for eftertiden. 

”Hjemmeværnet har en stor og vigtig historisk betydning for Danmark. Den fortælling bidrager I historikere med at formidle til resten af samfundet. Den nyere historie med mange internationale missioner er vigtig at få bredt ud i hele samfundet”, sagde den Kommitterede. 

Vigtigt jubilæum på trapperne
På programmet var der også en orientering om næste års jubilæum, hvor Hjemmeværnet fylder 75 år. Jubilæet vil blive markeret gennem hele 2024 med række aktiviteter både centralt og decentralt, og den Kommitterede har fuld tillid til, at historikerne vil tage del i fejringen. 


”Jeg er sikker på, at I vil bidrage meget aktivt i fortællingen om Hjemmeværnet hele næste år, når Hjemmeværnet fejrer 75 års jubilæum”, sagde Torsten Schack Pedersen.

For deltagerne blev der på seminaret rig lejlighed til at pleje netværket på kryds og tværs. De fik også en aktuel status på Hjemmeværnets historiske virksomhed og fik desuden tanket ny viden om, hvordan man bedst muligt opbevarer historiske effekter, og hvad man skal huske at tænke på i forhold til GDRP.  


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring