Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Under øvelsen trænes der blandt andet navigation i terræn og i mørke i fjendeland. Alle fotos taget af HJVFOTO.

Litauerne løb overlegent med sejren i øvelse Blå Negl 2024

​Soldater fra det lille baltiske land sejrede suverænt i den udfordrende patruljeøvelse, der fandt sted i weekenden i Sydøstjylland.

28-02-2024

​​​​​​​​​


Blå Negl har været et tilbagevendende højdepunkt for patrulje-entusiaster siden 1998 og betragtes i dag som den største konkurrence af sin art herhjemme.

Det er en konkurrence, hvor patruljer á to - eller seks mand sendes ud på en kort eller lang rute på hhv. 20 og ca. 40 km. Det er dog i fugleflugt, og antallet af kilometer, som deltagerne på lang rute tilbagelægger, kan komme helt op på 60 km.

De litauske soldater gjorde rent bord: De vandt både den korte og den lange rute. ​​

Undervejs skal deltagerne løse forskellige poster, men som regel er det ikke selve opgaverne, der bliver frygtet mest af de seje patruljefolk. Det er derimod udfordringerne ved at finde vej til posterne i fuldstændig mørke og i et barskt terræn, mens de samtidig skal undvige den evigt lurende Hunterforce​​, som vil gøre alt for at stoppe deltagernes videre færden.


De cirka 350 soldater, der udgjorde Hunterforce under øvelsen, brugte også droner med termisk kamera i jagten på de cirka 300 deltagere. 

Du kan se flere fotos og læse meget mere om den hæsblæsende konkurrence ​​her.


​​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring