Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Night Hawk afsluttet

Den store øvelse med specialoperationsstyrker fra hele verden sluttede i går. "Vi ville ikke have været i stand til at gennemføre øvelsen uden støtte fra de mange hundrede frivillige fra Hjemmeværnet,” siger chefen for Specialoperationskommandoen.

08-10-2021


Af Christine Dahl

Mange borgere i forskellige dele af Danmark har måske bemærket øget aktivitet af militære helikoptere og fly i gennem de seneste 10 dage. Årsagen er den store øvelse “Night Hawk”, som har trænet anvendelse og indsættelse af specialoperationsstyrker fra både Danmark og udlandet. Øvelsen er nu afsluttet, og det er en tilfreds chef for Specialoperationskommandoen, der ser tilbage på de seneste uger.

”Målet med øvelsen var integration af luft, land og maritime elementer i et scenarie med hybride trusler, hvilket har krævet stor koordination mellem flere landes specialoperationsstyrker. Det mål er nået”, siger generalmajor Peter Boysen, og kan samtidig konstatere:

”De deltagende enheder tager fra øvelsen i løbet af de kommende dage med yderligere erfaringer på en lang række komplekse områder.”

Flere tusinde deltagere

I alt har 2500 udenlandske soldater fra 13 nationer deltaget i øvelsen. De forskellige nationer har bidraget med konventionelle styrker, specialoperationsstyrker, fly, helikoptere, skibe og hurtigtgående gummibåde. Det danske forsvar har deltaget med enheder fra Specialoperationskommandoen, Søværnet, Hæren, Flyvevåbnet og Hjemmeværnet.

SSR, Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni, stillede under øvelsen med to patruljer, der løste rekognosceringsopgaver og gennemførte mindre kampopgaver.


Under øvelsen skulle 500 civile evakueres fra flere lokationer på Fyn - en øvelse som havde ligheder med den nyligt overståede evakueringsoperation i Afghanistan. Foto: SOKOM / Forsvaret

"Jeg vil gerne fremhæve støtten fra de mange hundrede frivillige fra Hjemmeværnet. Vi ville ikke have været i stand til at gennemføre øvelsen uden deres støtte. Så stor tak til Hjemmeværnet for den indsats," lyder det fra en taknemmelig chef for Specialoperationskommandoen.

Undervejs i øvelsen har flere civile områder i Danmark lagt areal til øvelsen, både om dagen, men også om natten, hvor fly, helikoptere og soldater har været indsat en lang række steder. Ikke mindst i søndagens store evakueringsøvelse, hvor 500 figuranter skulle hentes på flere lokationer på Fyn.

Læs mere om Night Hawk hos Forsvaret.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring