Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Her ses en hjemmeværnssoldat under den nu afsluttede ​​​b​evogtning ​i Aarhus Havn.​

Støtte til US Navy afsluttet i Aarhus Havn

Det midlertidigt militære område, der var nødvendigt for at losse to amerikanske fragtskibe for tusindvis af køretøjer og containere med militært grej, er nu nedlagt af Hjemmeværnet.

20-09-2023

​​​​​​​​


Mandag​ lukkede Hjemmeværnsdistrikt Østjylland ned for Operation Cayenne, som var navnet for den Host Nation Support opgave på Aarhus Havn, som Hjemmeværnsdistrikt Østjylland var den samlende og styrende enhed for.

En opgave,​ som blev løst i samarbejde med mange civile myndigheder, virksomheder og militærenheder, der alle samarbejdede om​ at løse opgaven for det amerikanske forsvar.
Det er ikke kun Aarhus Havn, som den seneste måned har ydet massiv støtte til ​US Navy. Marinehjemmeværnet bevogter her ARC Endurance ud for​ Esbjerg Havn.

Det midlertidigt militære område var nødvendigt for at losse to amerikanske fragtskibe for tusindvis af køretøjer og containere med militært grej, som skulle transporteres videre til NATOs østligste flanke​​. ​

Det midlertidigt militære område er derfor nedlagt, og området er givet tilbage til Aarhus Havn og APM Terminals.​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring