Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​I denne uge​​ blev de nyligt hjemvendte soldater fejret med en afslutningsparade.​​ Alle fotos: Hjemmeværnsdistrikt Fyn.

Velkommen hjem til det første hold udsendt til Kosovo

Hjemmeværnssoldaterne fra KFOR Hold 49a har i tre måneder været udsendt til Kosovo, hvor de har løst opgaven med bevogtning og adgangskontrol af NATO-lejren i Novo Selo.

29-11-2023

​​​​​

Hjemmeværnet på Fyn, der har ​været opstillende enhed, bød soldaterne velkommen hjem med en parade og rosende taler, hvor de hjemvendte soldater også fik overrakt Forsvarets medalje for international tjeneste.


”Vi byder KFOR 49A velkommen hjem til deres respektive familier og kompagnier. I​ har leveret en flot indsats for vores fælles sikkerhed i Europa,” bemærkede distriktschefen, oberstløjtnant Gert Knudsen.I sin tale, kom distriktchefen ind på, at det første hold i en ny kontekst ofte må løse særlige udfordringer.


”Hold 49a var Hold 1. Det medførte, at I måtte improvisere, når tingene ikke var som forventet. Men I overvandt udfordringerne, og fik løst opgaven med stor professionalisme og dedikation.”

KFOR Hold 49A har været Hjemmeværnets først udsendte enhed siden 2013.

Hjemmeværnet overtager bevogtningsopgave i Kosovo.​


Ved paraden deltog også den kommitterede Torsten Schack Pedersen, der takkede soldaterne for deres indsats og ønskede alle velkommen hjem.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring