Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Air Force Training Centre sergent uddannelse

En stemme sagde "HOLDT HVEM DER" og jeg stod ansigt til ansigt med en pistolbevæbnet vagt.

06-02-2015
Af løjtnant N. Beck

Da eskadrille aftenen den 28 januar var afsluttet kørte jeg mod Finderup øvelsesterræn i en mindre snestorm for at støtte AFTC (Air Force Training Centre) med deres Sergentuddannelse. Målet var det gamle kampvognværksted hvor jeg skulle møde resten af holdet. 

Da jeg ankom kl. 2400 til værkstedsområdet  var yder porten lukket og jeg måtte efter et par forsøg sande at koden jeg havde modtaget ikke virkede og at tilbringe natten i en GD240 i snestorm var ved at være en sidste udvej, da en stemme sagde "HOLDT HVEM DER" og jeg stod ansigt til ansigt med en pistolbevæbnet vagt.Jeg identificeret mig selv med militær Id og forklarede min situation hvorved vagten åbnede porten og hurtig fortrak sig til sit køretøj "med oliefyr". Min undren over den enlige vagt forsvandt da jeg kørte ind på området og bliv mødt af en mindre telt by og et hav af MAN HX'er, GD'er og Busletter (millitære køretøjer). Det var et kompagni fra Vordingborg der var på øvelse og havde valgt samme sted at underbringe. Jeg fandt dog hurtig mine kollegaer i et lille hjørne af en værksteds hal og kom hurtig i posen.

Torsdag morgen begav vi os 10 mand ud i terrænet for at køre i et baghold som AFTC havde sat op og sådan gik resten af dagen hvor vi til gengæld angreb dem i flere forskellige stillinger. Om aften besatte vi til Toveby og med bål og musik gav vi byen liv så AFTC's patruljer havde noget at snige sig ind og observere på og til deres ros så og hørte vi eller så dem aldrig, men på vejen retur vendte lykken for dem da der var faldet en masse sne og deres spor var meget nemme at samle op. 

Så vi satte 2 mand på fod efter dem og brugte GD'erne til at drive dem. Det endte ikke godt for AFTC's elever men de synes dog stadig det var en god oplevelse at skulle bokse sig 450 meter hjem på  5 magasiner pr mand , lad os bare sige de frys ikke da de kom i mål og vi takkede af for aftenen.
Fredag byd på et sidste stort angreb på deres stillinger hvor vi løb igennem deres stillinger ved hjælp af røgslør og artilleri markering. alt i alt et par sjove og spændende dage i Finderup.  ​​​​​

Fakta

Flyverhjemmeværnet støtter Flyvevåbnet. Vil du hjælpe os med, at hjælpe dem?

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring