Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Morgenappel

Minimal facility base

Minimal facility base (MFB) skulle vise sig, at være lidt mere end som så.

05-03-2016
I optakt til Landsøvelsen 2016 er Hjemmeværnseskadrille 240 (HVE 240) lead på Minimal Facility Base (MFB). Og i den forbindelse indgår der soldater fra andre Hjemmeværnseskadriller (HVE) her i blandt HVE 225 og HVE 230 der denne lørdag var på besøg i Odense.

Formålet var klart - lære betydningen af en MFB og lære, at samarbejde i samsatte enheder.

 

Efter en intentiv teoretisk undervisning på knap halvanden time, så var soldaterne klar til at rykke ud - dels i felten på site survey for en MFB og dels til undervisning i det digitale kommandostation (KSN). Dagen igennem blev der tænkt mange tanker og mange idéer blev vendt. Da en MFB kun fungere op til og med terrorberedskab, så var der mange vurderinger i forhold til lovgivning, våbenføring m.m..

 

Holdvis blev der gjort tanker omkring en MFB der skulle fungere i op til 10 døgn - og hvis der oven i købet er en af Flyvevåbnets helikopter (EH 101) på pladsen, så var der pludselig nogle tanker der skulle gøres omkring placering af de forskellige faciliteter. En helikopter af den kaliber der pludselig skal afsted - kan skabe lidt postyr hvis underbringelsesteltene står for tæt på.

Men en god dag med mange løse ender - og grobund for den næste fælles uddannelsesdag er tilstede.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring