Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Førstehjælps handlebane

Kaos, panik og hurtige beslutninger.

19-02-2016
​​En almindelig uddannelsesaften i Hjemmeværnseseskadrille 240 (HVE 240) med formationer på programet, udviklede sig hurtigt til noget helt andet.

Soldaterne gik i formationer gennem terrænet til et befalet koordinat - omkring et størrer motoranlæg. Men pludselig lød der store eksplotioner med efterfølgende ild, og skrigende mennesker rundt omkring. Og med ét, var førstehjælps handlebane skudt igang.

Ét var at kontrollere førstehjælpen - et andet fokus var kommunikation og samarbejde i sammensatte enheder. Og her kom alle evner på prøve.

 
Rundt om på pladsen lå der enten såret (skrigende/lydløse) eller folk rendte rundt i chok, og gav udfordringer til såvel fører som de enkelte soldater. Opgaven blev hurtig klar - skadestedslære er bestemt noget der kan trænes.

 
Selvom overliggeren var sat højt, så var der efterfølgende en del der kunne arbejdes med fremad rettet. En god aften med tanker, beslutninger og mange AHA-oplevelser.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring