Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Uddannelse i pigtråds udlægning

Som optakt til Landsøvelsen 2016, skal de militære færdigheder pudses af, og pigtråd er en del af Landsøvelsen.

27-03-2016

I den foreløbige befaling for minimal facility base (MFB) til Landsøvelsen, står der blandt andet at pigtråd skal anvendes. Dermed er uddannelsen sat i gang.

Men hvorfor gøre det alene, når Hærhjemmeværnet nu også skal kunne denne diciplin? Så derfor fik vi allieret os med Hærhjemmeværnskompagni Odense-Dalum (HVK ODD) denne aften. Kompagnichef J. Larsen stod for undervisningen til både HVK ODD og Hjemmeværnseskadrille 240 (HVE 240).

Aften igennem måtte de cirka 30 soldater knokle hårdt for, at få teori omsat til færdigheder i ly af mørket. Men pigtråden blev lagt ud - dog med plads til forbedringer, men grundstenen er nu lagt.

 

 

Opgaven denne aften lød på, at lave en såkaldt 2-1 opsætning med Nato-pigtråd. En udfordring der kræver koordinering og føring.
 
Trods det, at der er tale om praktisk og omstændige arbejdsopgaver - så skal der naturligvis være plads til finpudsninger og små sammenfletninger.
 

Trods mørket, og for manges vedkommendes første gang, så blev resulatet nu alligevel noget der kan arbejdes videre med - og inden starten af Landsøvelsen er det helt perfekt.
En god aften med god indsats fra både HVK ODD og HVE 240.


 

 
 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring