Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Pressemeddelelse

Højtideligheden 4. maj

Det er en særlig dato i mange danskeres hjerte. Omend det er mange år siden, at 2. verdenskrig ophørte for Danmarks vedkommende, så fejres 4. maj stadig med lys i vinduerne til aften.

04-05-2017
Af rekrutteringsofficer Kirsten Jul
Fejring er et forkert ord. Vi mindes. Denne aften er der ikke den store forskel på forsvarsfolk og andre danskere. Ganske vist deltager flyverhjemmeværnsmedlemmer sammen med andre værnsgrene over hele landet i 4. maj højtideligheder ved nærmeste mindelund eller mindesten. Men hvem blandt alle andre danskere kan sige sig fri for at tænke en tanke omkring 4. maj og de folk, der i 1945 rev mørklægningsgardinerne ned, tændte lys i hele huset og gik ud på gaden?
Det er en glædesaften, som holdes i hævd på mange måder, også i vore dage. Nogle nøjes med at tænde lys og lytte til fuglenes aftensang, andre går i haven, atter andre går til kirkekoncert – eller giver kirkekoncert. Mange synger de sange, vi forbinder med befrielsen enten i skolen, i foreningslivet eller derhjemme. De ældre mindes, de unge tænder lys, fordi det er tradition.
Hjemmeværnseskadrille 275 ønsker alle en god 4. maj-aften og en god befrielsesdag 5. maj.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring