Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

MFB Hvad er det?

Øvelse – øvelse – øvelse
Hvad er MFB? Jo, det er såmænd en feltflyveplads. Sådan hed det førhen, når hjemmeværnet skulle sørge for landingplads til enten helikopter eller mindre fly.

04-02-2017
MFB Minimal Facility Base
Af rekrutteringsofficer Kirsten Jul
 
Som det fremgår af nutidens navn Minimal Facility Base, så er det en base med det minimale, der skal til, for at fx en helikopter kan lande. Det forudsætter, at der er lavet aftale om forskellige pladser rundt omkring i landet, hvor noget sådant kan lade sig gøre. Det kan være en græsmark, et overdrev, en ubrugt golfbane eller lignende. Pladsen skal desuden være tør, flad, ryddet og nogenlunde hegnet eller afgrænset. Intetanende forbipasserende og løse hunde skal holdes væk af hensyn til dem selv.
 
Flyverhjemmeværnseskadrille 275 øver oprettelse af en sådan Minimal Facility Base samt bevogtning og afskærmning af samme i weekenden 17-18-19 februar på Grenaa Flyveplads.
 
Samtidig øves elementær brandbekæmpelse på Brand og Redning Djurslands øvelsesgård. Hvordan slukkes en brand korrekt, hvilke slukningsmidler skal der bruges og hvornår skal der indkaldes ekstra hjælp. Det forventes, at ca. 30 hjemmeværnsfolk deltager i øvelsen, hvorfor der vil være øget trafik i lokalområdet omkring Grenaa Flyveplads samt omkring øvelsesgården Moselund. Samtidig beder vi lokalbefolkningen om forståelse for evt. afskærmning af øvelseselementer. Der oprettes pressekontor, hvor interesserede naturligvis er velkomne, såvel presse som andre, der ønsker at vide mere om øvelsen eller om Hjemmeværnseskadrille 275.
Øvelse – øvelse – øvelse
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring