Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​hvk AAB

borris skydning

Turen til Borris, skydning i borris

14-05-2019

Turen til Borris

 

Aabenraa kompagniet har været en tur i Borris.

Fredag

Vi kører derop om fredagen, nogen kører allerede kl. 18 mens andre pga. arbejde først kørte der op ved 21-tiden. Vi kommer derop og indlogerer os på vores værelse. Redder sengene for de tre der lige kommer senere og ellers pakker vi ud og gøre udstyret klar til lørdagen. I mens finder Rolf ud af at vi egentlig kun har 4 baner vi kan tage ud til om lørdagen, da vi med for sen tilmelding ikke er kommet med ind i deres planlægning. Vi bliver enige om at vi lørdag tager ud til en af banerne og hvis vi ikke kan komme til det der kører vi videre og ser hvordan det der ser ud. Dette sænkede jo lige lidt humøret men det var hurtig glemt da vi fik snakket og hygget os på værelset og med et par omgange af kortspillet fisk, var humøret kommet godt op igen. Og da de sidste tre var ankommet omkring kl. 23 var alle ved at falde til ro og vi fik lige det sidste sludder og diskussioner med om hvad "næste venstre" nu helt betød. Ved 00-tiden var der ved at være stille på værelset udover snorken fra diverse køjer.

Lørdag

Vi bliver vækket af en alarm kl. 05:30, og "ålle de gamle" flyver ud af sengen og begynder at tage tøj på og gøre sig klar. Dog er der lige et par stykker der husker på at der er morgenmad fra kl. 6-8, så de har ikke særlig travlt, da morgenmad sagtens kan klares på en time. Så vi tager det stille og roligt og B-menneskerne fik lige sovet den der ekstra halve time.

Vi er alle klar ved 7-tiden, og fik hentet vores våben og fik læsset bilerne med våben og udstyr og kører ned og spiser morgenmad. Bjarne og Kris havde første våbenvagt. Vi andre gik så ind til morgenmad og efter Heidi, Boye og Thais havde fået tygget sig gennem de tørre stykker brød og rå æg, afløste de våbenvagten. Lidt efter lidt blev folk færdige, morgenmad tog jo kun en time, hvis man lige trækker kaffen og den store morgensnak fra ;-P

Vi tog tilbage til værelset fik børstet tænder, fejet gulvet, og båret resten af taskerne ud i bilen og så kørte vi ud mod banerne.
Første bane vi kom til, var ved vores egne, nemlig Bef og Matthiesen. Der var lige lidt ventetid, og i mens vi ventede fandt vi folks hjelme som "andre folk" jo lige pludselig havde flyttet rundt på. Vi fik lige byttet hjelme så links- og høreskytte fik hjelme der passede til dette. Dog passede remmene ikke helt men det fik vi jo lige klaret med en Multitool og lidt håndfinesse.

Vi går hen til posten som er en handlingsbane, vi briefer lige med hinanden hvad en handlingsbane nu er, skal vi sige "føling føling" eller ej. Skal vi gå ned i knæ? Spørgsmålene var mange, svarene få. Så det var vist godt vi lige skulle igennem banen. Bagefter viste Matthiesen hvordan han ville have klaret banen. Vi fik lov til en runde 2 og der må man sige at det hele så lidt bedre ud, de gamle fik lige rusket hjernen op og de unge fik lært en hel masse nye ting. Så det var meget lærerigt for alle.

Vi kører videre til næste bane, her var dog ikke plads så vi tog videre. Her var der lige plads til en enkelt runde gennem endnu en handlingsbane, som dog var lidt længere.
Hjvfoto.dk, kom ud til os der og der må siges der komme nogle gode billeder i kassen, så tjek lige dette ud. Vi fik god ros og lige et par tricks vi lige skal huske på og derfra kunne vi gå videre.

Vi fik timingen til at passe med at vi lige mødte "madpakkemanden" på P-pladsen. Så fik et par gode sandwiches, æbler, juice og vand. Vi kørte hen mod bane 2 igen for at høre ad, men han kunne ikke klemme os ind i planen. Så vi satte os ved et bordbænkesæt og ved jorden så vi kunne få spist vores madpakker, i dejlig solskin, lækker natur og med lyden af skud i baggrunden, så vi var jo i soldatens es. Vi fik slappet lidt af inden vi skulle videre til 4. bane men her var der ingen personer til stede, så vi kørte hen til en anden bane som på kortet stod med et spørgsmålstegn. Så vi kørte derhen, den var helt omme på den anden side af terrænet, så vi kørte, og kørte og kørte så lidt mere indtil vi kom til bane 33, som var en reaktionsbane. Her var der lidt længere ventetid, så vi fik lige fordelt os på græsset til en lille lur, eller fik snakket med hinanden og nogle fra Varde var det vist også.

Vi kommer alle igennem banen og kører hjem til kasernen for at få renset og vedligeholdt våben. Bagefter tog vi ned til kantinen for at få mad det viser sig at maden blev leveret ude i terrænet så vi ville køre op til KSN. Inden vi kunne dette skulle vi lige have tjekket hvorfor den ene bil hyler når vi bremsede og drejede, det viste sig der en masse sand der havde fundet vej til bremserne. Men dette fik vi også klaret med et par hårde opbremsninger, så sandet kunne ryge væk derfra.

Vi kører op til KSN men får at vide vi ikke kan få mad så vi vælger at køre hjem og så måtte vi finde noget individuelt. Bent's bil fik lige en pige med som skulle afleveres i Kolding efter hun var kommet til skade med hånden og det kunne vi jo selvfølgelig godt lige gøre for hende.

Vi kører mod Sønderjylland, med guidet tur fra Heidi om næsten hele turen, Thais og Kris havde lykkeligt hørt den samme guide turen derop. Så de blev jo dobbelt så lykkelige…eller noget.

Vi får vasket og tanket bilerne smidt Finn, Ian, Kris og Bjarne af, resten mødes tilbage i lejren hvor vi fik rengjort bilerne indeni og sagt tak for en god weekend og sagde farvel.

 

Alt i alt en rigtig hyggelig tur, en form for ryste sammen tur kan vi vist godt kalde det. Samtidig også en meget lærerig dag for os alle sammen på hver vores måde.


skrevet af heidi c poulsen


 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring