Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Øvelse Closed Iron Door

Øvelse Closed Iron Door, hunde øvelse

07-01-2019

​​

Blev ringede op fredag aften om jeg ville med på øvelse sammen med 30 hundefører og 14 andre hjemmeværns personer, vi mødte op lørdag morgen kl. 08:00 der startede vi med morgen kaffe og kl. 09:00 fik vi så en rundvisning på skolen og så mulighederne for hvad der kunne laves på denne skole, der er mange muligheder og jo der er muligheder, men nu tilbage til dagen vi blev delt op i 3 grupper, og os figuranter blev også delt jeg kom sammen med 3 andre ind i maskinlade, hesteboks, ridehal, jeg skulle stå ind i ridehallen sammen med en anden figurant vi skulle få hunden til at reagere på 2 M/K i en stor hal, og jo nogle hunde kom flyvene hen mod os og gøede andre holdt sig på afstand ind til vi begyndte at presse dem.

Så skulle vi have noget at spise og der fik vi Bøf med løg og kartofler rigtigt skøn mad.

Så byttede vi og vi gik så modsat grupperne for ikke at skulle følge den samme gruppe hunde. Jeg kom til en gruppe hvor de skulle ind og rense flere rum og hvor hunden var alene og hundeføreren deltog i afsøgning ind til man kom hen hvor hunden stod og gøede. (men nu lige hvad der skete, man kom til døren /gangen hunden blev lukket ind alt i mens gjorde gruppen sig klar til afsøgning hunden løb rundt på gangen ind til den havde lugtet sig frem og begynder at larmer gruppen kommer ind og søger mod hunden i alle rum hvor de passere kun de åbne døre, når man når hen til døren hvor hunden står er det hunden der kommer ind først og den vil hoppe på den mest farlige person.

Så rokerede vi igen og kom til en stor bygning hvor der var 2 etage med 2 trapper, der gik jeg som person ind af 1 dør og så gik jeg hen af gangen og op af trappen og gemte mig i et lokale og så skulle hunde søge efter mig.

 

Og derefter skulle hunden så ud i et område hvor der var smidt 5 genstande som også skulle findes inden opgaven var løst.

Så blev kl. 16:00 og dagen var slut en dag med en masse gode input banket ind i hovedet. Siger tak til Henrik Bille Rasmussen og Jens Clausen for at de ville bruge andre figuranter end dem selv ring eller skriv i baren en anden gang.

Mvh.

UDSTOF

PL. Jan Schou​​



 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring