Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Øvelse Hus og Bykamp

øvelse Hus og Bykamp i hvk AAB

02-09-2020

Lørdag  d. 29/8 - 2020 - i Søgaard kl. 08.00

DF  Chr. Schmidt og NK DEL bød velkommen til øvelse Hus og Bykamp. Der var mødt 21 soldater. Dagen startede med kaffe og rundstykker. Derefter udgav DF Chr. Schmidt befaling for dagens øvelse, og folkene blev informeret om indtrængning i kælder i hus. Enkeltmand skulle gøre klar med GV/95 m/flex for evt. at nedkæmpe fjender.

1. GRP går ind i rum og sikrer, 2 GRP følger efter og dobbelt sikrer.  1. GRP går ind i næste rum og sikrer, og situationen gentages. DF informerede om farlige situationer ved indtrængning i kælder. Der kan være mange forskellige situationer. Nogen kan blive såret. Der blev givet information om nedstigning af trapper i hus. GRP blev placeret på mange forskellige måder for at sikre sig selv og hinanden. Når gruppen var nået nederst på trappen, kunne der være mange forskellige til stødende døre og rum.  Der var også information om, hvordan der skulle trænges ind i huse med mange rum. Det blev oplyst, at man skal skyde med Flex patron, så der er ikke høreværn, men der skal bruges briller. Gruppen besigtigede huset for at danne sig et indryk af bygningen, og der blev lagt planer for øvelse rensning af hus som skulle foregå over middag.

KL, 11.30 kører Gunnar og Jørn efter middagsmad fra Holbøl Landbohjem, som bestod af Karbonader, kartofler og sauce, som blev indtaget i den stråtækte bygning

Efter spisepausen gjorde 1 GRP klar til at fortsætte øvelse rensning af hus. Der blev udleveret AMO til begge grupper Rød og Blå. Hundeførerne tilgik øvelsen. 2. GRP er klar til rensning af hus, og det møder modstand ved indtrængning af dør. 1 GRPs oplevelse er at det er sjovt at prøve, men at det er hårdt. 1. og 2. GRP skiftes nu til at trænge ind, og der er skiftende situationer i husets rum for hver øvelse. Jeg tror at grupperne har haft en lærerig dag. Tak for i dag.

Skrevet af Historiker Jørn Grevsen HVK Aabenraa.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring