Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

På besøg hos Frømandskorpset

Onsdag den 9/12-15 fik dem, som havde deltaget i Night Hawk, muligheden for at komme på virksomhedsbesøg på Kongsøre flådestation.

10-12-2015
Vi ankom deroppe kl 0900 hvorefter der var rundvisning på flådestationen. Her var vi blandt andet inde og se våbenmekanikernes afdeling, hvor der var et kæmpe udvalg. Her fik vi også forklaret hvilke våben Frømandskorpset bruger til forskellige opgaver, samt hvilke fordel de forskellige våben har.
Derefter var der foredrag om Frømandskorpsets holdninger og forventninger, hvorefter vi skulle en tur ud og sejle. Vi var inviteret en tur ud i en af deres RIB (Rigid inflatable boats), en 11 meter gummibåd med 2 X 470 HK motorer og en topfart på +80 km/t. 
  
Vi fik overlevelsesdragter på og begav os i let løb ned til båden. Her sejlede vi ud og så fik den ellers gas. Da vi havde sejlet lidt, kom der en af Søværnets helikoptere flyvende meget lavt hen over os, hvorefter den stod på en opvisning i hvordan man styrer sådan en type båd.
En kæmpe oplevelse, som absolut kun blev bedre af det fantastiske vejr.
Efter denne tur fortalte vores vært om diverse missioner han havde været udsendt på, mens han viste billeder derfra. 
Til sidst blev vi inviteret på frokost og så var det ellers hjem igen.
Der skal lyde en stor tak til Frømandskorpset for en kæmpe oplevelse.


Fakta

Søværnets Frømandskorps, specialenhed i flåden med hjemsted i Kongsøre ved Nykøbing Sjælland; oprettedes 1957, og fra 2004 en selvstændig myndighed under Søværnets Operative Kommando.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring