Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Virksomhedsbesøg hos LG

En del af kompagniets medlemmer havde takket ja til muligheden til at komme op og besøge Livgarden under mere fredelige former.

22-02-2016
af: Kurt H. Klausen, KC
Normalt når HVK Rødovre er på besøg hos Livgarden - så enten skyder de efter os eller prøver at anholde os for de mest mærkelige ting. Det skyldes måske, at vi netop skal træne med dem og udfordre dem lidt - hvad enten det gælder Rex-turen eller Blå Vagt.
 
Denne dag var programmet mere fredeligt - og vi fik bl.a. et rigtig godt indblik i Livgardens historie ved NK fra 3. Bataljon fra Livgarden - og hvorfor det er vigtigt at Hjemmeværnet og især HVK Rødovre er vigtige for deres træning.
 
Efterfølgende fik en gennemgang af taktikken for indsættelse af de øvrige bataljoner fra Livgarden, således at vi hørte mere om, hvordan de indsætter køretøjer og personel i kamp.

Sidst men ikke mindst blev der også rig lejlighed til at kigge på materiel og køretøjer, idet vi fik god lejlighed til at kravle rundt på en IKK (Infanterikampkøretøj) og pille, rode rage på en masse lækkert militært isenkram, som vi normalt ikke lige har adgang til i Hjemmeværnet.
 
Tak til Livgarden for en interessant og spændende aften.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring