Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​FT-58

KMP-udd. den 19. februar

HVKSTV afviklede onsdag den 19. februar uddannelse fælles for hele KMP. på FT-58-

20-02-2020

Af Hans A. Hansen

Efter de praktiske oplysninger startede uddannelsen på noget så basalt som Felttelefon FT-58, den gode gamle telefon som den dag i dag er særdeles effektiv i mange forbindelser.


 

Det er ikke altid hensigtsmæssigt at anvende radio, fordi radioer normalt kan aflyttes eller man kan registrere radioaktivitet i et område.
Derfor anvender man en Felttelefon. Felttelefonen etableres normalt med en felttelefon i hver ende - koblet sammen med et feltkabel. På den måde kan man kommunikere uden at modstanderen kan aflytte kommunikationen, eller registrere at der er aktivitet i området.


 

En felttelefon anvendes typisk i forbindelse med et beredskabsområde, som en forbindelse mellem adgangskontrolposten og kommandostadet

Efter en nøje gennemgang og afprøvning af telefoner – kabler mm. blev deltagerne fordelt på 4 poster der blev oprettet forbindelser til KSN og et ”signal” spil blev afviklet.

Alt i alt viste aftenen at der er mange ting, både uddannelsesmæssigt og materielmæssigt der trænger til at blive ”støvet” godt og grundigt af!

En uddannelses-aften som gav alle deltager et grundigt indblik i en uddannelse som de færreste kender til. ​


 


 Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224