Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Skydning i Bøjden

14 skytter til skydning i Bøjden

14 HJV-soldater havde spændende skydning på skydebanen i Bøjden.

10-09-2022

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

14 HJV -soldater havde sat hinanden stævne på skydebanen i Bøjden lørdag den 10. september 2022. De fik en spændende dag arrangeret af kompagniets nye skydelærer Ebbe Frederiksen. Emnet for dagen var K 7 skydning. Denne skydning er vigtig for Hjemmeværnet, da det er en gennemfært K7 skydning som giver adgang til at indgå i bevogtningsopgaver med skarp ammunition i våbnet. Skydningen er under omstrukturering og skytterne fik lov til at skyde den gældende skydning samt afprøve udkastet til den nye skydning som skal indføres i hele forsvaret.

De fleste skytter fik bestået testen.   Den nye K 7 skydning viste sig at stille krav til fysikken hos skytterne, idet skytten efter afgivne skud i liggende og knælende stilling skal rejse sig for så at falde ned i knælende skydestilling. Skytten skyder mod et lille figur/pointskive hvor det højeste antal point er 60 og der skal opnås 45 for at bestå.  Point opnås med 2 point i torsoen og et point i ekstremiteterne (dvs. arme og ben)

5 serier a 1 skud liggende. (Op at stå efter hvert skud) afstand 50 meter. 12 sekunder til at afgive skuddet

5 serier a 2 skud knælende (Op at stå efter hvert skud) afstand 25 meter 12 sekunder til at afgive 2 skud

15 skud stående, afstand 12,5 meter.

Skydningen stiller helt klart krav til fysikken og at skytten evner hurtigt at indtage skydestillingerne. Uden tvivl en skydeform som minder meget mere om virkeligheden.

I skydningen deltog også kompagniets hundeførere, som fik tilvænnet en ny hund til miljøet når der skydes. Hundetjenesten er en meget vigtig kapacitet i forbindelse med bevogtning og overvågning.

 

Fakta

​K7 skydning. Skytten skal på 100 meter afgive 7 skud mod målet. Der skydes 3 skud i stående stilling og 4 skud  knælende. Testen er bestået hvis skytten opnår 6 træffere.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring