Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Gruppen under patrulje, får føling med modstanderen til venstre

Skydedag i Borris

Lørdag den 25 maj 2019 tog kompagniet en dag til Borris med henblik på, at øve principperne for angreb

29-05-2019

Deltagerne mødte ind på Hellebjerg kl. 0500 lørdag morgen, der skulle pakkes biler og afgang kl. 0600. Ankomst kl. 0800 i Borris og gruppefører til befaling med henblik på afsøgning af området, inden han etableret sin bevogtning. Vi havde fået tildelt bane 28, som er en gruppeskydning, hvor man kan træne gruppen i forskellige skydestillinger, samt gruppeføreren kan lærer, at lede og fordele ilden med kommandoer.

 

            Foto: Bjørn Ramming - Gruppeføreren  kommunikere med delingsføreren over radio

Der blev både øvet principperne for en forberedt kampstilling, en uforberedt kampstilling, samt patrulje med føling med modstanderen.

 

       Foto: Bjørn Ramming - Sikkerhedspersonel gennemgå sikkerheden omkring skydningerne

Igennem dagen blev der øvet, skydninger fra forskellige stillinger og benytte det, som man har til rådighed. Der blev skiftet kampstillinger igennem hele dagen, samt patrulje med føling med modstanderen til højre og venstre. Efter frokost, blev deltagerne undervist i signalmidler af vores kommandodelingsfører, som en lille side lektion. Eftermiddagen gik med, at indøve flere principper for angreb og vi sluttede kl. 1600, så blev geværerne renset, samt materialet pakket. Vi kørte ned til en anden skydebane, hvor Hjemmeværnskompagni Nordfyn, havde sørget for forplejning, inden turen igen gik mod Fyn.

 

Foto: Bjørn Ramming - Skytten er klar fra en forberedt kampstilling og afventer gruppeførerens ordre

 

            Foto: Bjørn Ramming - Næstkommanderende i gruppen forbereder sig på opgaven

Alt i alt en rigtig hyggelig dag, samtidig også en meget lærerig dag for os alle sammen på hver vores måde. Deltagerne var godt tilfredse og trætte. Det var en dag, som indeholdte både uddannelse, udvikling, udfordringer, samt underholdning.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring