Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

MFP Opgaver

Topbanner

MFP Opgaver

Maritime Force Protection - opgaver

​Maritim bevogtning - Host Nation Support
Når Søværnet har brug for ekstra hjælp, bliver MFP-enhederne tilkaldt. MFP-enhederne er uddannede til at løse opgaver inden for bevogtning af skibe i havn, under havneanløb og til ankers uden for havn.
 
MFP udfører maritim bevogtning i både militære og civile havne, og enhederne indsættes f.eks. i forbindelse med udenlandske flådebesøg som led i Host Nation Support (værtsnation-støtte).
 
Læs videre under billedet
- Under NATO-øvelsen Nothern Coasts (NOCO) aflagde 36 flådefartøjer et besøg i Københavns Havn. MFP var indsat for at bidrage til de mange skibes sikkerhed
 
Flådestationer har i særlige situationer høje sikkerhedskrav omkring fartøjer og materiel. Her udgør Hjemmeværnet en del af beredskabet. MFP-enhederne er uddannede og trænede til at bevogte og sikre Danmarks flådestationer sammen med enheder fra Hærhjemmeværnet.
 
Deltagelse i internationale øvelser
Under NATO-øvelser eller andre internationale øvelser bliver MFP-enhederne brugt til at bevogte de mange fartøjer. De kan også indgå i rollen som fjendestyrker, sejle som tender-fartøjer mv.
 
Læs videre under billedet
- MFP på øvelse i Estland. Her blev Flådestationens havn bla. gennemsøgt under vandoverfladen ved hjælp af MFP's undervandsdrone, som kan sende både film og billeder op.

Søredning
MFP er på beredskab og klar til at rykke ud til eftersøgning og redning af personer i vandet. Det kan være i søer, åer, havneområder og andre kystnære farvandsområder.
 
Støtte til Politi/Skat og andre myndigheder
MFP støtter ved eftersøgninger af forsvundne personer eller genstande, de kan deltage i afspærring af havneområder og støtte bevissikring. De kan også indsættes som maritim indsatsstøtte med gummibåde og kommandokøretøjer for politi og for SKAT ved deres patruljer til søs.
 
Læs videre under billedet
- MFP-enhederne er mobile og kan hurtigt indsættes i havne, åer og søer.
 
Katastrofeberedskab
MFP-enhederne er som det øvrige Hjemmeværn altid klar til at rykke ud ved naturkatastrofer, ulykker og forhøjet beredskab.
 
Læs videre under billedet

- MFP-enhedernes blå kommandokøretøj kan ikke kun transportere gummibåd på trailer. Vognen er indrettet med skrivebord, diverse radioer samt computere med elektronisk søkort, så den kan fungere som kommandostation ved indsættelser. 
 
Tilbage til MFP forsiden: Klik her
Læs mere om MFP uddannelser: Klik her
 
Kontakt os om medlemskab af MFP:
Brug formularen her
Vælg først Marinehjemmeværnet og vælg så ​'Maritime Force Protection' i rullegardinet.​​ 

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring