Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

 Nyhedsarkiv filter

Vælg datointerval
Vælg en dato fra kalenderen.
-
Vælg en dato fra kalenderen.
Nyhedstype
Flere søgeindstillinger
Vis nyheder med emne
Fritekst      
Vis fra hele hjv.dk

 Nyhedsarkiv

26-09-2020

Stor øvelse – sammen og hver for sig

10 flotiller med 7 grå fartøjer og 3 gummibåde har lørdag været på øvelse i København. SAMEX hedder øvelsen, hvor deltagerne får testet samarbejdet i stor skala og trænet en række sømilitære discipliner - med stort fokus på at undgå corona-smitte.
25-09-2020

Danske skibe på miljøøvelse i Norge

Marinehjemmeværnet fra Kalundborg og miljøskibet GUNNAR THORSON var de danske deltagere i årets nordiske havmiljøøvelse. Læs besætningens rapport fra turen her
23-09-2020

Kollision: Hjalp Havarikommission ud til skadet fragtskib

Marinehjemmeværnet fra Dragør har sejlet to medarbejdere fra Havarikommissionen ud til det fragtskib, som onsdag formiddag kolliderede med et russisk krigsskib. Fragtskibet ligger for anker lidt syd for Øresundsbroen, og det har fået gevaldige skrammer.
21-09-2020

Møde: Vi skal være flere i MHV

Vi er nødt til at gøre noget ved det aktive styrketal! Konklusionen var klar ved weekendens møde i Frivillig Stabs Kommunikationssektion. Vi skal fortsat prioritere rekruttering, synliggørelse og fastholdelse i KOM-SEK og ude i flotillerne.
17-09-2020

Lyståd fik motorstop ved Æbelø

Med en vind op til 10 m/s og en bølgehøjde på op til en meter havde et ældre par brug for hjælp da deres båd fik motorstop.
16-09-2020

Samarbejde ved redningsaktion i Kattegat

En grundstødt motorbåd var tirsdag aften ved at synke. En meget tåget aften i Kattegat samarbejdede Marinehjemmeværnet fra Frederikshavn og Kystredningstjenestens Redningsstation Sæby om at tømme motorbåden for vand, så den kunne slæbes i havn.
30-08-2020

En go' lørdag i Marinehjemmeværnet

Masser af træning, redningsaktion pga. fejlaktiveret nødsender, støtte til momenter ved operativ evaluering, observation af olieudslip ved grundstødt fragtskib og i øvrigt på farvandsovervågning for Søværnet. BRIGADEN fra Aarhus havde en travl lørdag
25-08-2020

Tysk sejlbåd på grund i Augustenborg fjord.

En tysk sejlbåd var kommet uheldigt afsted og gik på grund i Augustenborg fjord.
17-08-2020

20 ton sejlbåd trukket fri af grunden

Marinehjemmeværnet fra Sønderborg blev mandag aften kaldt ud for at hjælpe en tysk lystsejler, som stod ubehjælpeligt fast i Sønderborg Bugt. Den 17 meter lange og 20 ton tunge sejlbåd måtte trækkes langsomt fri, og to lokale drenge var til god hjælp.
09-08-2020

Farvandsovervågning: Ikke en kedelig weekend!

MHV fra Brøndby har haft en hæsblæsende weekend på farvandsovervågning. Assistance og træning med politiet, to kajakroere reddet i land og udkald til savnet paddleboarder plus en hel masse øvelser – alt sammen koordineret af en fartøjsførerstuderende.
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224