Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Maritime Force Protection - MFP

Topbanner

Maritime Force Protection - MFP

Maritime Force Protection

​​​​Et specialiseret beredskab – klar på en time
Marinehjemmeværnets Maritime Force Protection-enheder (MFP) er primært en del af Søværnets beredskab omkring skibene og flådestationerne. MFP-soldater er frivillige og specialiserede i at bidrage til sikkerheden omkring skibe i havn, til ankers - eller på vej til og fra havn. Det gælder også udenlandske flådeenheder på besøg i Danmark (Host Nation Support).
 
MFP-enhederne løser desuden en del opgaver for politiet i forbindelse med eftersøgninger og deres patruljer til søs. De maritime bevogtningsenheder er også klar til at rykke ud, når stormen raser, oversvømmelser hærger, ved store ulykker, terrortrusler eller forhøjet sikkerhedsniveau. 
 
Læs videre under billedet

- Gummibåden er MFP-enhedernes platform, når de løser deres opgaver til søs. Den kan sejle med en fart på lidt over 30 knob og er udrustet med GPS, elektronisk søkort, ekkolod og sonar.

Forsvaret forventer hurtig støtte fra MFP, og opgaverne for politiet er jævnligt med kort varsel. MFP-enhederne er klar til at rykke ud med kommandokøretøj og hurtiggående gummibåd inden for en time.
 
Fire MFP-flotiller
Marinehjemmeværnet opstiller fire MFP-enheder (flotiller), som er placeret i Nordjylland, Østjylland, Vestsjælland og Storkøbenhavn. De dækker hele landet og har særligt fokus omkring Søværnets Flådestationer i Frederikshavn og Korsør.
 
Enhederne råder over våben (LSV, GM95/11), natobservationsudstyr, kommunikationsmateriel, mobile kommandostationer/kommandokøretøjer, trailere, undervandsdroner og hurtigtgående gummibåde.
 
Læs videre under billedet

- Når MFP kaldes ud på akutte opgaver af Forsvaret eller politiet, er enheder med kommandokøretøjer og gummibåd parate til at rykke ud inden for en time - døgnet rundt - året rundt.
 
En udfordrende fritid
Som en del af MFP kommer du tæt på de mange store sejlende enheder. I de store indsættelser ved øvelser og flådebesøg afgives MFP-enhederne og løser opgaverne under kommando af en styrkechef. Her bliver MFP enhederne koblet op på de store krigsskibe med kontakt til deres besætninger.
 
Aktivitetsniveauet er generelt højt, og du kommer derfor som frivillig i MFP i begivenhedernes centrum, når du indsættes til opgaver for Forsvar og politi. Det kræver, at du er mentalt robust, og at du har en god fysik.
 
Samtidig bliver du en del af et stærkt kammeratskab, som går langt ud over din flotilles rammer. Du vil møde mange nye mennesker, når du er på uddannelse, på øvelser og på opgaver.
Uddannelserne foregår i fritiden, og mange af øvelserne sker i samarbejde med Søværnet, politiet, beredskabet og andre dele af Hjemmeværnet.
 
Læs videre under billedet
 
- Briefing. MFP'ere fra flere flotiller samlet på Flådestation Korsør til flådestationens beredskabsøvelse.
 
Når du melder dig ind i Marinehjemmeværnet, skal du være bevidst om, at der er stor forskel på det at være frivillig i en MFP-enhed med gummibåde og kommandokøretøjer og  det at være frivillig i en sejlende besætning med et gråt fartøj.
 
Læs mere om MFP’s opgaver: Klik her
Læs mere om MFP uddannelse: Klik her
 
Kontakt os om medlemskab af MFP:
Brug formularen her
Vælg først Marinehjemmeværnet og vælg så ​'Maritime Force Protection' i rullegardinet.​

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring