Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Fartøjer

Topbanner

Fartøjer

Marinehjemmeværnets fartøjer

​​​​​​Marinehjemmeværnet råder over tre typer patruljefartøjer: MHV 900-, MHV 850- og MHV 800-klassen.
 
Fartøjerne har været igennem en stor forandring siden Marinehjemmeværnets start i 1952.
Hvor den tidligste flåde var baseret på lånte og aflagte kuttere og motorbåde fra Søværnet, er nutidens flåde på 30 grå fartøjer specielt bygget til Marinehjemmeværnet og derfor i langt højere grad udstyret og designet til at løse de opgaver, Marinehjemmeværnet har i dag.

Alle fartøjer er byggede til at deltage i den nationale farvandsovervågning såvel som at klare rednings- og miljøopgaver.

900- og 850-klassen er i stand til selvstændigt at medbringe flydespærringer til løsning af opgaver omkring olieforurening.
 
Marinehjemmeværnets fartøjer kan bevæbnes med henblik på sikring af eget skib og besætning.
 
 

Placering af fartøjer i Danmark

 

Marinehjemmeværnets dækningsgrad ved 2 timers sejlads fra basehavnMarinehjemmeværnets patruljefartøjer er ofte de første til at nå frem på grund af deres lokale beliggenhed og den korte responstid fra alarmen lyder, til fartøjet er afsted.
 
Alle fartøjerne ligger på et frivilligt beredskab på en time, når det gælder eftersøgning og redning samt olieforurening. Det betyder i praksis, at alle fartøjer og deres besætninger skal være på vej ud af havnen inden for en time efter en alarm fra Søværnet.
 
Se fartøjsoversigtoversigt med skibsnavne, basehavne/byer og flotiller he​r
 
  ​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring