Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Rekruttering bliver digital

Nyhed fra informationsforum på hjv.dk: Rekruttering og ansøgninger til Hjemmeværnet bliver fra efteråret digitale.

24-08-2015
​Hjemmeværnet overgår i løbet af efteråret til et nyt digitalt system kaldet E-rekruttering. Det nye system skal afløse skemaer og sagsbehandling på papir.
 
Fra 26. oktober 2015 overgår Forsvaret og Hjemmeværnet til et nyt ansøgningssystem. Det primære formål er at få al rekruttering i Forsvaret over på et fælles centralt, standardiseret system. Det vil forenkle arbejdsgangen og frigøre ressourcer.
For Hjemmeværnet bevirker det, at alle frivillige og ansatte, der arbejder med rekruttering, skal vænne sig til at skifte de nuværende manuelle ansøgningsskemaer på papir ud med en elektronisk udgave, som vil blive tilgængelig via HJV.DK. Systemet er dog ikke en integreret del af HJV.DK, men en selvstændig platform, som Forsvaret står for.
 
Sådan er den nye proces
Egentlig er der ikke meget ændret – ud over at processen foregår digitalt. Selve ansøgningens vej er den samme. Enkelte detaljer er dog lidt anderledes.
Eksempelvis er det nu det kommende medlem, der selv skal logge på med sit NemID og udfylde ansøgningsskemaet elektronisk. I dag er det orienteringssamtalelederen, som udfylder det i hånden. Orienteringssamtalelederen skal dog løbe ansøgningsskemaet igennem med ansøgeren som hidtil. Efter endt udfyldelse, vil ansøgningsskemaet overgå til Forsvarsministeriets Personalestyrelse, der vil forestå den resterende ansøgningsproces. Der vil selvfølgelig blive sørget for, at de frivillige orienteringssamtaleholdere bliver uddannet i brugen af det nye system.
 
Yderligere info
Du kan læse mere om E-rekruttering her på Informationsforum. Her er blandt andet et række gængse spørgsmål/svar, der løbende vil blive opdateret, når der dukker nye spørgsmål op fra brugerne. Derudover vil du også kunne finde linket til det elektroniske ansøgningsskema.
Det forventes at, hele Hjemmeværnet overgår til E-rekruttering 26. oktober i år. Det betyder, at der fra denne dato ikke længere kan afleveres manuelt udfyldte ansøgningsskemaer på det lokale distrikt. Dog vil der i en periode sideløbende blive behandlet igangværende manuelle ansøgningsskemaer i den gamle system.

Fakta

Du kan læse mere på hjv.dk's informationsforum under fagområder.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring