Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Bevogtningsdelingen

​​

​​​​​​Sanitetssektionen


​​

​Sektionsl​edelse

Sektionen ledes​ og føres af Sergent B. Sørensen (38). Han har stået for sektionen i 1 år og har forud for opgaven 10 års erfaring fra Hæren og 10 års erfaring​ fra Hjemmeværnet.

Kontakt: STHVKEJY-1BEV-GF1@HJV.dk

>> Læs artikel​ om sektionens uddannel​se her​

              

 

 

 

 

Opgave

Sektionens opgave er, at opstille 4 sanitetshold á 4 personer, uddannet og trænet i præ​hospital behandling under vanskelige forhold.

 

Sektionen arbejder autonomt og indsættes som specialenhed til støtte for distriktets øvrige enheder i tilfælde af syge eller sårede, der skal evakueres og under lægefaglig behandling. 


 

​Ledige stillinger (8)

Der er pt. otte ledige stillinger som sanitetsspecialister. Personellet skal opfylde en række krav for at kunne indgå i enheden (se forventninger og uddannelse nedenfor). 


 


Er du interesseret i at blive en del af sektionen kan du kontakte Bo på e-mail: STHVKEJY-1BEV-GF1@HJV.DK

​Opbygning

Sektionen består af et føringshold (sektionsfører og næstkommanderende). Herudover opstilles der en række sanitetshold af fire soldater, der arbejder tæt sammen som team. Et sådant team skal være i stand til at evakuere og behandle op til to sårede af gangen på eget initiativ.


 

 

Efter endt opgaveløsning og overleverin​g af sårede til lægefaglig behandling forsættes i andre opgaver eller teamet ind​går i beredskabsroste.  

Materiel og udrustning

Soldaterne er som enkeltmand udrustet med hjemmeværnets standartudrusning for enkeltmand bestående af MTS uniform, basis og gevær.

 

Som sanitetshold råder man over ét stk. sygehjælpertaske og ét set udvidet sanitetspakning. Herudover er som minimum 2 mand på holdet omskolet til Hjemmeværnets køretøjer (B-kørekort).  


 

​Forventninger til soldaten

Når du er i Sanitetssektion er du en teamspiller, der brænder for at behandle syge og sårede. Du er i god form og du er villig til at påtage dig en alsidig række af opgaver, og kan gennemføre dem på eget initiativ.

Du er klar over at tjenesten kræver dit engagement og din løbende investering i uddannelse og træning på hjemmeværnets skoler såvel som til dagligt i kompagniet.


De formelle krav er følgende:
* Optaget i Hjemmeværnet.
* Lovpligtig uddannelse eller lignende.
* Forsvarets Førstehjælp bestået med SØLV.
* Hjemmeværnets Sygehjælperkursus.
* Årlig Træningstilstandsprøve (TTP).
* Årlig godkendt lovpligtige krav for aktiv soldat.
* Certificering til Hjemmeværnets Bredskabsstyrke.

​Uddannelse

1. Første trin er lovpligtig uddannelse, og hvis du er HBU e.l., en omskoling til hjemmeværnet.

2. Næste trin er den lovpligtige førstehjælpsuddannelse på 28 timer, der afsluttes med den obligatoriske handleprøve


3. Tredje trin er hjemmeværnets sygehjælperkursus. Der er på 70 timer, der sætter dig i stand til at yde avanceret førstehjælp under vanskelige forhold.

4. Fjerde trin er interessebestemt. Det kan være køreuddannelse, føreruddannelse, instruktøruddannelse eller sundheds- og træningsvejlederuddannelse.

​Soldaterne siger

Download og links

>> Lovpligt uddannelse Hjemmeværnet

>> Førstehjælpskursus

>> Sygehjælperkursus

>> Gruppeførekursus

>> Sundheds- og træningsvejlederuddannelsen


​​

Nyheder og medier

>> Artikel: Brænder for førstehjælp og sanitet​


 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring