Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Beredskabscertificering på Samsø

Yderligere fem soldater fra Samsø er certificeret til Beredskabsstyrke 2022.

27-02-2022

​​Af K. Gunnestrup | HDEJY S9

​Vejret er nogelunde om en det er en kold dag. Soldaterne har fundet det varme tøj på og det hjælper, at solen alligevel begynder at have lidt magt.

De fremmødte soldater er klar til dagens opgave, som lyder på at gennemføre certificeringen til hjemmeværnets beredskabsstyrke 2022 og dermed være klar som first-responders, såfremt Hjemmeværnet indsættes.

De fem soldater, der deltager i dagens certificering, er alle fra Hjemmeværnskompagni Samsø, og deltager, så de kan supplere de seks soldater, der allerede i efteråret bestod certificeringsøvelsen. Efter ovcerstået certificering, med bestået kontrolmarch og afprøvning af færdigheder inden for bevogtning, er i alt elleve af kompagniets soldater certificeret til beredskabsstyrken.

Kaptajn Lasse Hjulmand​, kompagnichef i Hjemmeværnskompagni Samsø, fortæller, at det er vigtigt at soldaternes færdigheder favner bred, når de er med i Hjemmeværnet på ø: 

​"I næste uge skal vi på øvelse med det lokale brandberedskab, som vi arbejder tæt sammen med. Vi skal kunne mange ting, og uddanner os derfor bredt og alsidig, for vi kan sagtens være de første, der er fremme - så vi skal være et slags multi-tool".

Det er derfor også et håb fra kompagnichefens side, at flere på øen finder vej til Hjemmeværnet. I den seneste uge har han fået to henvendelser. Én fra en tidligere soldat og én fra en ny, der ønsker at være med. Det er han rigtig glad for, da flere medlemmer giver noget mere at stå imod med, og kompagniet dermed kan yde mere støtte.

Tillykke til de certificerede soldater...


Foto: C. Pojezny


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring