Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Brikby, det store slag og afslutningen

Sidst på eftermiddagen lørdag stod det store slag, hvor hovedstyrken skulle rykke frem fra skoven og i retning mod modstanderen, der havde befæstet sig i husene i anden række

22-04-2024

Slaget blev startet med massiv beskydning af modstanderens huse, hvorefter angrebsholdene under støtteild, rykkede frem mod husene i første række i et forsøg på at komme i stilling, der kunne modsvare modstanderens muligheder for at afvise angrebet.

Det lykkes efter en længere ildkamp at komme frem til den første række huse, hvorefter man forsøgte at besvare ilden og holde modstanderen nede og fra at han kunne afgive ild, mod den styrke der inden længe skulle over vejen og trænge ind i de befæstede huse.

Den angribende styrke fik efterhånden overtaget, nedkæmpede flere modstandere og fik under ildstøtte sendt soldater over vejen, hvor de trængte ind i husene. Der var stadigvæk modstandere i husene. De blev dog nedkæmpet, efterhånden som man fik sig kæmpet længere ind i de befæstede huse og til sidst vandt slaget.

Ude i oplandet til Brikby, der øvede Motoriseret Overvågning fra Infanterihjemmeværnskompagni Eshøj, taktisk fremrykning og andre grene af deres indsatsområder, det med indspil fra andre soldater hos Infanterihjemmeværnskompagni Eshøj. Der meldes at de også har haft en lærerig weekend.

Udover de to store Infanterihjemmeværnskompagnier som alene af størrelse fylder i landskabet og også i Brikby, så så vi mange soldater fra andre kompagnier. Hang op i jeres kollegaer hjemme i kompagnierne, så vi til næste år kan blive endnu flere. Det er lidt sjovere at være afsted sammen.  

Søndag stod på de sidste dele af bykampsweekenden og oprydning, inden man kunne drage hjem, for at pakke ud og vedligeholde våben og udstyr, inden soldaterne kunne komme hjem og nyde det allersidste af weekenden.

Endnu en uddannelsesweekend nåede sin ende, tak til de soldater, der var de praktiske for at kunne afholde endnu en bykampsweekend, tak til instruktørerne og ikke mindst tak til soldaterne og enhederne for at stille op til uddannelse. Vi skal blive bedre og til det hjælper kun uddannelse og træning.  

Der var mærkbar fremgang at se i denne weekend i forhold til sidst og det er ikke fordi startniveauet var lavt, men fordi i har flyttet jer og i har gjort det sammen. Vi ses næste gang.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring