Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

De første soldater blev i dag certificeret

De første soldater fra Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, blev i dag certificeret til at kunne være med i Hjemmeværnets Beredskabsstyrke.

13-01-2024

​​

Hjemmeværnets Beredskabsstyrke er et specielt værktøj i den nationale krisestyringskasse og skal kunne indsættes både i fred, krise og krig.

Soldaterne har et særligt uddannelsesniveau. For at være en del af beredskabsstyrken, så skal man certificeres, lever op til fysiske krav og man skal vedligeholde sine kvalifikationer inden for skydning og førstehjælp. Er man en del af beredskabsstyrken, så kan man indsættes med kort varsel.

Deltagerne fra de to sammenbragte delinger ved dagens certificering, de mødte op med højt humør og gåpåmod og gik straks i gang med opgaven med at afsøge deres udpeget områder, for derefter at oprette bevogtningen af objektet og melde tilbage til KSN at bevogtningen var aktiveret.

Derefter iværksatte øvelsesledelsen momenterne, der på forskellige måder forsøgte at udfordre de mange soldater, vi kan ikke løfte sløret for hvilken udfordringer man mødte, da de samme momenter skal genbruges i weekenden 3-4- februar, hvor de næste to certificeringer finder sted.

Vi mødte på det ene objekt, delingsfører Waage fra Hjemmeværnskompagni Favrskov, som vi spurgte om hvad han tænkte, han selv fik ud af at deltage i dagens certificering, Waage fortalte at som "ny" delingsfører hos Hjemmeværnskompagni Favrskov, så ser han at det vigtigste han får ud af dagen, det kommer til at være han selv får testet sine evner i befalingsudgivelse og se om soldaterne så også gør det han planlagde de skulle gøre.

Men også at han får set en status på sine soldater og lærer dem at kende, da det er den første øvelse de har sammen, efter han er tilgået kompagniet. Søren som er Waages NK i delingen indskyder at han først og fremmest ser frem til at få lov til at træne i hans funktion som næstkommanderende i delingen.

Begge soldater sætter krav til sig selv om at udvikle sig, sammen med deres soldater, i dag fik deres deling stor ros fra de neutrale kampdommere der var tilknyttet delingen.

Ønsker du også at være en del af Hjemmeværnet? så klik forbi www.vistillerop.dk og tilkendegiv din interesse, så bliver du kontaktet med henblik på en samtale.

Næste certificering hos Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland finder sted i weekenden 3-4- februar.

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring