Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Det at være frivillig, det er i dagens Danmark

Det at være frivillig, det er i dagens Danmark meget anderledes end det var for bare få år tilbage.

26-11-2023


​​Det at være frivillig, det er i dagens Danmark meget anderledes end det var for bare få år tilbage.

Der er langt flere tilbud og de der gerne vil bruge noget af deres fritid på frivillighed, de stiller andre krav end før. Det skal give mening og man skal kunne føle at man også selv får noget ud af det.

Frivilligheden er under forandring og vi som Hjemmeværn skal også tilpasse os den nye virkelighed som vi møder og derfor har S9 Rekruttering og Kommunikation hos Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, også i længere tid været i gang med en proces med at tilpasse os.

Der er kommet nye kræfter til i S9, som også har bragt ny viden med sig, og også et nyt syn på hvilken kurs vi skal sætte. Det er forfriskende og lærerigt.

Og lørdag var S9 og de frivillige rekrutteringsspecialister fra vores kompagnier i Østjylland, derfor også samlet på Flyvestation Tirstrup, hvor vi arbejdede videre med denne proces som vi skal have implementeret i vores kompagnier i Østjylland.

For det er blevet sværere for Hjemmeværnet at få frivillige, ligesom det er hos de fleste andre frivillige organisationer. Vi skal kæmpe mere for at få flere soldater, soldater som skal hjælpe med at løfte opgaverne, som både bliver flere og som forandres i disse år.  

Som en del af lørdagens program, så var vi inviteret til at komme med input på rekrutteringsområdet ved chefmødet, som de østjyske chefer har været samlet til i denne weekend. Og vi havde fået et større tidsslot som vi brugte på at fortælle om, hvordan vi ser den nye situation og hvad vi som Hjemmeværn skal gøre for at blive flere.

En større del af vores tid på chefmødet omhandlede hvordan de nye generationer af unge, der kommer ind i Hjemmeværnet nu og i fremtiden tænker og hvad deres forventninger er til tjenesten og deres ledere. Det er vigtigt at vi får forberedt os på de nye soldater som vi kommer til at modtage og skal uddanne.

På mødet blev der delt holdninger og ideer på tværs af bordet og selvom vi er forskelligartet enheder og ser forskelligt på hvilken indsats der er brugbar i vores lokalområder, så var der en bred enighed om at der skulle forandring til.

Det er tydeligt at vi kommer til at kæmpe for at blive flere og vi skal allesammen hjælpe til for at lykkes med det. Og i den proces er cheferne og deres rekrutteringsspecialister nøglepersoner for at det skal lykkes.

Der kom mange ideer og tanker med hjem til S9, dem arbejder vi videre med, for vi blev langtfra færdige, men nu er det skudt i gang og både S9 og kompagnierne kommer til at arbejde videre med tankerne. Vi skal kæmpe for at blive flere og vi skal gøre det sammen.

 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring