Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Lørdag stod det på Certificeringens del 4

Odder By lagde både plads og bygninger til rådighed, da Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland gennemførte sin fjerde certificering til beredskabsstyrken i 2024.

15-04-2024

Og der var tilmeldt over 60 østjyske soldater der skulle testes om de opfyldte, de krav der stilles for at være en del at beredskabsstyrken.
Beredskabsstyrken er den del af soldaterne i Hjemmeværnet, der med kort varsel kan indsættes på de skarpe opgaver, f.eks. bevogtning af de midlertidige militærområder, som oprettes i de danske havne og lufthavne, i forbindelse med Host Nation Support opgaver for NATO. Opgaver som Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland allerede har løst flere af.
Men ellers har Beredskabsstyrken et bredt spektrum af opgaver, der kan omfatte:
Støtte til Forsvaret: Beredskabsstyrken kan yde støtte til Forsvaret i en række forskellige opgaver, f.eks. bevogtning, overvågning og logistik.
Civilt beredskab: Beredskabsstyrken kan også indsættes til at støtte det civile samfund i krisesituationer, f.eks. ved naturkatastrofer eller strømsvigt.
Host Nation Support: Beredskabsstyrken har også deltaget i opgaver med "Host Nation Support", hvor de har støttet allierede styrker på dansk jord.
Ved dagens certificering, blev der øvet bevogtning af to af Odder Varmeværks bygninger i Odder By. Og soldaterne blev udsat for forskellige scenarier, hvor figuranter og meldinger fra overliggende myndighed skulle teste om soldaterne handlede som forventet. Og som de har lært i den uddannelse der har ført dem frem til certificeringen.
Soldaterne gik på opgaven med krum hals og selvom skyerne ikke var til meget hjælp, da de fysiske tests skulle gennemføres, så kiggede de taknemmeligt op på solen, mens de havde deres korte pauser på opgaven med bevogtning. Dagens certificering var en restant certificering, som var målrettet de der ikke havde plads i kalenderen, ved de forrige tre muligheder i vinters. Og med mange soldater fra forskellige enheder, så gav det da også lidt udfordringer for førerne, men sådan er Hjemmeværnet jo, man ved aldrig helt hvem man står sammen med til de af opgaverne, der kommer med kort varsel, det er det der gør Hjemmeværnet stærkt.
Vil du også være en del af Hjemmeværnet i Østjylland, så klik forbi www.vistillerop.dk, der er mere information og mulighed for at bede om at blive kontaktet med henblik på et informationsmøde.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring