Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Rutineringsøvelse i distriktets stab

Distriktets stab holdt i weekenden øvelse, med formålet at øge kompetencerne og opnå mere rutine. Bl.a. skulle der så også lige styr på øst og vest

13-03-2022

Af OS K. Gunnestrup | HDEJY S9

"H
ar de ikke styr på øst og vest"?
Sådan lyder det fra en af stabens frivillige, da han målrettet styrer mod lokalet, hvor et af holdende på dagens stabsøvelse sidder og øver.

Selvom de frivillige, de fastansatte og reservepersonellet i staben har stor erfaring fra flere års tjeneste i hele Forsvaret, så smutter det engang imellem. Det kan ske, når man sidder med Sitaware systemet, der anvendes som IT platform til 'Command and Control' og styring af indsatte hjemmeværnsenheder i opgaver.

Tidligere var skete sådan noget jo på et kort, men nu er det digitalt, og det tilbyder en helt masse muligheder. Men det er ikke bare lige som at bruge en velkendt office-pakke. Det er noget der kræver en hel del rutine, og netop derfor skal det øves - og så skal der jo være nogle smuttere, så der er noget at rette op på.

Når distriktets stab arbejder effektiv kører systemerne sammen med tilsvarende systemer på ovenstående og underliggende niveauer (regionen hhv. underafdelingerne), således man hele tiden har et fælles billede af situationen. Hermed er man i stand til at føre et fælles billede af enhedernes placering og opgave, og de situationer de er ude i.

Bevogtet område
Som en særlig tilføjelse til øvelsen var stedet under bevogtning af Hjemmeværnskompagni Aros, der skulle sikrer, at kun relevant personel der fik adgang, og der i øvrigt var sikkert i området. Det gav realistisk træning hele vejen rundt, da bevogtningen fik noget at se til, og stabspersonellet måtte have ID-kortet frem for at komme ind.

Netop det gav anledning til dagens lektie nummer to (ud over hvor øst og vest er): husk nu det militære ID kort når du er i tjeneste!
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring