Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Onsdag den 27 september er en særlig dag

Det er den fordi det er den første gang der er Uniform på Jobbet-dag i Danmark.

Hvad er Uniform på Jobbet-dagen så?

26-09-2023

ONSDAG D. 27. SEPTEMBER ER EN SÆRLIG DAG

Det er den fordi det er den første gang der er Uniform på Jobbet-dag i Danmark.

Hvad er Uniform på Jobbet-dagen så?

Uniform på jobbet-dagen er en fast dag om året, hvor reservister og frivillige i Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og Kystredningstjenesten kan tage deres uniform på, når de går på job eller tager ind på deres studiested.

I Danmark er der ca. 3.000 reservister, der har en rådighedskontrakt med Forsvaret, Hjemmeværnet eller Beredskabsstyrelsen. Hjemmeværnet har ca. 43.000 frivillige, hvoraf ca. 13.000 er aktive. Der er ca. 450 frivillige i Beredskabsstyrelsen, og der er ca. 200 frivillige i Kystredningstjenesten.
Samlet kalder man alle disse frivillige og reservister for Reservestyrken.

Hvorfor har vi en Uniform på Jobbet-dag?

Vi har en Uniform på jobbet-dag for at hylde alle reservisterne og de frivillige i Forsvaret, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og Kystredningstjenesten.
Uniform på jobbet-dagen skal også gøre det tydeligt, hvor mange der yder en ekstra indsats for, at vi alle kan have et godt og trygt samfund i Danmark.

Reservisterne og de frivillige er helt almindelige mennesker. Det er håndværkere, kontormedarbejdere, skolelærere, akademikere og folk fra ledelseslagene. Som trækker i uniform, når der er brug for dem.

I disse år oplever vi cyberangreb, fremmede staters angreb på kritisk infrastruktur, pandemier, ekstremt vejr, forsyningsmæssige udfordringer og en meget usikker verden med krig i Europa. Derfor er der mere brug for disse frivillige og reservister end nogensinde før. 

På Uniform på jobbet-dagen hylder vi deres indsats.

Læs meget mere om Uniform på Jobbet-dagen på https://www.interforce.dk/uniform-paa-jobbet
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring