Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Opdatering på situationen i Østjylland

​SITREP - Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland fik i går indsat de tre FIK til støtte for beredskabet. Derudover er der tilgået yderlige to Piranha 5 fra Trænregimentet i Aalborg.

04-01-2024

Således er der nu indsat tre FIK og fem Piranha 5 til støtte for beredskabet i Hærhjemmeværnsdistrikt Østjyllands ansvarsområde.

Piranha 5 er Hærens pansrede mandskabsvogn, der kan bruges til at løse mange forskellige opgaver, herunder støtte til beredskabet. De fem Piranha 5 der er indsatte er af Sanitetsversionen (Militær Ambulance)

Forkortelsen FIK dækker over Fleksibel Indsats Køretøj. Køretøjet er designet til blandt andet, at kunne bruges når vej-og vejrforhold giver det civile beredskab udfordringer.

I dag kl. 0800 indsættes der yderligt fire terrængående køretøjer til støtte for beredskabet, der er tale om tre Mercedes GD og en Lastbil af mærket MAN. Disse fire køretøjer bemandes af Infanterikompagni Eshøj og holder i beredskab på deres eget domicil. 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring