Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Østjyske Hjemmeværnssoldater indsat i vinterberedskabet

Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland blev her i eftermiddags bedt om at yde støtte til beredskabet som kæmper mod de store snemængder og snefygning.

03-01-2024

Man har derfor indsat tre køretøjer af typen FIK, som er et specielkøretøj som Hjemmeværnet har i deres køretøjspark. Forkortelsen FIK dækker over Fleksibel Indsats Køretøj. Køretøjet er designet til blandt meget andet, at kunne bruges når vej-og vejrforhold giver det civile beredskab udfordringer.

De tre køretøjer og deres besætninger skal blandt andet bistå ambulanceberedskabet og de kommunale myndigheder i at kunne nå frem til borgere, der har brug for ambulancekørsel, pleje og medicin og ellers være klar til at løse andre opgaver som Østjyllands Politi beder dem om at løse.

Infanterikompagni Østjylland har fået opgaven og har indkaldt soldater til at bemande de tre køretøjer.

Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland er blevet anmodet om at stille de tre køretøjer og mandskab til rådighed i de kommende 24 timer.

De tre køretøjer er indsat i de tre østjyske byer Randers, Kolind og Aarhus.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring