Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Oliver fra Infanterihjemmeværnskompagni Østjylland

SITREP 5 – Situation i Østjylland

Situationen i Østjylland er væsentlig forbedret og derfor har man også valgt at lade de fleste af Hjemmeværnets soldater afslutte opgaverne og tage hjem til deres familier igen.

05-01-2024

Det var på et tidspunkt noget kaotisk og vejr- og vejfaktoren havde man som aldrig helt styr på, så man valgte torsdag at være forberedt på den store pakke og derfor valgte Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland og at indkalde en stor del af de soldater som kompagnierne i Østjylland havde stillet klar som reserve.

Samarbejdet mellem enhederne fra Hjemmeværnet, Hæren og Beredskabskorpset og Østjyllands Brandvæsen har været enestående. Det samme lyder det fra den udsendte til Lokale Beredskabs Stab på Aarhus Politigård.

Den Lokale Beredskabsstab (LBS) består af repræsentanter for de offentlige myndigheder, eks. Politiet, Østjyllands Brandvæsen, Beredskabsstyrelsen Jylland, Energisektoren, Bustrafikområdet, Hjemmeværnet, og ikke mindst kommunen.

Indsættelsen har indtil videre haft deltagelse af soldater fra Infanterihjemmeværnskompagni Østjylland, Infanterihjemmeværnskompagni Eshøj, Politihjemmeværnskompagni Aarhus og Hjemmeværnskompagni Favrskov. Mens Hjemmeværnskompagni Odder har været sat i beredskab, klar til at blive indsat, skulle der blive brug for dem.

Operationscenteret hos Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland blev også bemandet da opgaven i løbet af torsdagen voksede.

Henover de sidste par dage har Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland haft indsat et sted mellem 40-50 soldater til støtte for beredskabet i Østjylland. Opgaverne har hovedsageligt bestået i at sørger for transport for sundhedspersonale, der har skulle ud til borgere, som havde brug for deres hjælp og støtte. Og så at transportere medicin fra A til B.

Men nu er bemandingen formindsket og således er de støttende køretøjer og personel nu på 2 FIK, 3 GD, 6 Piranha og 1 Miller Bjærgning køretøj. Man forventer at indsættelsen i mere eller mindre grad vil forsætte weekenden ud.

De soldaterne fra Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland der stadig er på vagt, de støtter med bemanding af de 2 FIK og 3 GD.

FIK står for Fleksibelt Indsatskøretøj, mærket er en VW Crafter 50, 4x4 Heavy Duty, mens betegnelsen GD dækker over en Mercedes af forskellige modeller som alle kaldes "GD", GD kommer af det tyske "Geländewagen" som betyder terrænkøretøj.

Begge køretøjer er terrængående og yderst velegnet til den type opgaver som de er indsatte til i disse dage. ​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring