Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Tæt på hele 200 soldater blev i weekenden certificeret til beredskabsstyrken i Østjylland

S7 – Uddannelse fra Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland afholdt i weekenden deres største certificeringsøvelse til beredskabsstyrken i 2024. 

07-02-2024

Og det er stadigvæk eftertragtet at være en del af denne styrke, som Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland har opstillet for at kunne løse vigtige opgaver for Forsvaret og samfundet.

Det kræver træning og gode evner for at komme med i beredskabsstyrken, men man bliver også belønnet, man tildeles blandt andet den nyeste sikkerhedsudrustning som Forsvaret har til deres rådighed. Hvorimod at de der ikke bliver certificeret skal aflevere den tilbage, således at de der har valgt at være en del af styrken, hurtigere kan tildeles udrustningen som de skal bruge på deres skarpe opgaver.

De skarpe opgaver kan blandt andet være bevogtning af militære område og også midlertidigt militært område, som de der oprettes i forbindelse med Host Nation Support opgaverne på Aarhus Havn, som Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland allerede har løst flere af, og kommer til at løse endnu flere af i fremtiden. Bevogtning er en kærneopgave for Hjemmeværnet. 

Figuranter og indspillere, sørgede for at sluttesten bød på realistiske udfordringer, der skulle teste om soldaterne nu også kunne det som kræves for at være med i beredskabsstyrken.

De østjyske soldater mødte velforberedte op, og havde allerede bestået en godkendt skydning og gennemført et førstehjælpskursus. Det sammen med den uddannelse som de allerede har gennemgået hos deres enhed ved Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland.

De 200 soldater fra weekenden er sammen med de soldater der allerede er blevet certificeret, en god bund for beredskabsstyrken, men vi skal bruge flere. Derfor er vi også tæt på at oprette endnu en mulighed for at blive certificeret. Den finder sted lørdag den 13. april 2024. Mere om det på et senere tidspunkt.

Så har du missede certificeringen og er du interesseret i at komme igennem sluttesten til beredskabsstyrken, så kan du godt begynde at binde dine snørebånd. 

Og det gælder også hvis du har udleveret beskyttelsesudrustning og gerne vil beholde den, så skal du gribe chancen, når den opstår, ellers skal du en tur på depotet for at aflevere den så en anden soldat kan overtage den.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring