Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Vagthavende officer pa vagt med egne soldater

Kaptajn Per Asmussen er kompagnichef for Politihjemmeværnskompagni Aarhus, men han havde også selv vagter på det midlertidigt militære område på Aarhus Havn

21-09-2023
Kompagnichefen på job som vagthavende officer samtidigt med at hans egne soldater havde vagttjenesten på Aarhus Havn.​
Kaptajn Per Asmussen er kompagnichef for Politihjemmeværnskompagni Aarhus, men han havde også selv vagter på det midlertidigt militære område på Aarhus Havn, hvor APM-terminalen stillede arealer til rådighed for den amerikanske bataljons forskydning til Polen.

Det var han samtidigt med at hans egne soldater fra Politihjemmeværnet i Aarhus har vagten på området, hvor de sikre at vores amerikanske allierede kunne arbejde i ro og fred og ikke mindst i sikkerhed.

Politihjemmeværnskompagni Aarhus som er det kompagni i Østjylland der har flest skarpe indsættelser, består af både soldater der bruger det meste af deres tid på at løse opgaver for Politiet, men også af soldater i en grøn bevogtningsdeling. Per fortæller at det er en fordel for kompagniet at de både har soldater til de ”blå” og ”grønne” opgaver. Det giver soldaterne mulighed for at veksle mellem de to grene af kompagniet. 

Per havde som vagthavende officer det overordnede ansvar for at alt kørte efter den plan der var lagt og for at løse såvel store som små udfordringer som opstod på hans vagter. Som vagthavende officer er man kort sagt den forlængede arm for S3 som står for operationer og indsættelser hos Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland. Steffen og Lars fra S3 har planlagt den store opgave som denne Host Nation Support er.

Han fortæller at for ham har det været vigtigt at komme ud sammen med sine soldater, både for at støtte op om opgaven, men også for at ved selvsyn se sine soldater løse deres bevogtningsopgave, en opgave der er grundlærdom for alle soldater i Hjemmeværnet. 

Det er givtigt ved selvsyn at se sine soldater i en skarp indsættelse fortæller Per, man får et godt indblik i om vi som kompagni er der hvor vi ønsker at være. Det er gode folk vi har hos Politihjemmeværnskompagni Aarhus, det ser vi også med de folk vi har på vagt hernede i de to dage, hvor jeg selv havde vagten som vagthavende officer.

Vil du også være en del af et af vores kompagnier i Østjylland, så besøg www.vistillerop.dk, der er både mere information og mulighed for at give besked om at man gerne vil kontaktes med henblik på at blive indkaldt til informationsmøde.

#hjemmeværnetiøstjylland #soldat #forsvaret #værdatkæmpefor #HDEJY #WeAreNATO #Hjemmeværnet #Politi #Politihjemmeværnskompagni #Aarhus


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring