Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Vi har også mødt Kim fra Hjemmeværnskompagni Odder som fortæller

Onsdag den 27. september er det Uniform på Jobbet-dagen

"Jeg kom til Hjemmeværnet, fordi jeg både var nysgerrig, men også fordi man jo møder en masse nye og spændende

27-09-2023

​​​

"Jeg kom til Hjemmeværnet, fordi jeg både var nysgerrig, men også fordi man jo møder en masse nye og spændende og meget forskellige mennesker, som også gerne vil hjælpe med at gøre en forskel, lige som jeg selv gerne vil.

Jeg kom til Hjemmeværnsdistrikt Østjylland i 2019 og da COVID-19 lidt senere brød ud, tilbød jeg min hjælp på Myndighedernes Corona-hotline og her lærte jeg hurtigt hvor meget det betød for andre, at vi forsøgte at hjælpe dem igennem den periode. Faktisk oplevede jeg, hvor stor en forskel vi gjorde på rådgivningen, især for at hjælpe dem der var nervøse over COVID-19 og det den gjorde ved os alle.

Men jeg har også oplevet hvor spændende det kan være, at deltage i en mere international Host Nation Support opgave, hvor vi havde bevogtningen af køretøjer og udstyr fra et stort amerikansk fragtskib, der ankom til Aarhus Havn. Her summede havnen af liv, fordi der var mange forskellige både danske og amerikanske soldater, som skulle være sammen om at både bevogte og losse skibet for materiel.

Jeg glæder mig allerede til den næste opgave melder sin ankomst, men selvom jeg er heldig og har en rigtigt sød og forstående kone, så arbejder vi også sammen om at skabe en balance imellem at passe vores to små piger og passe på vores job og studier.

Men derfor er det også rart, at vi ikke absolut skal deltage i alle opgaverne, men at vi i stedet, med en god snak hjemme og nede i kompagniet, kan finde balancen for lige præcis os.

Nu hvor jeg endda er ordblind og far med to små piger og samtidig har en skøn udearbejdende frue, er et af mine mål, hen ad vejen, at få mere uddannelse, både militært hos Hjemmeværnet og i det private. Og så vil jeg se om ikke det senere kan frigive lidt mere tid til hjemmeværnsaktiviteter.

Derfor synes jeg også at folk, som bliver nysgerrige, endelig skal kigge forbi deres lokale kompagni og få en snak, og opleve, at vi jo også bare er naboen, arbejdskammeraten eller ham der nede fra supermarkedet. For der er plads til os, der både kan og vil.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring