Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Roskilde Festival vel afviklet og hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn hjalp til

Roskilde Festival er et kæmpe tilløbsstykke med ca. 130.000 deltagere og hjælpere og bland hjælperne er også Hjemmeværnet.

02-07-2023

Igennem mange år har Hjemmeværnet hjulpet politiet med trafikregulering og virksomhedshjemmeværnet har stået for sikkerhed på festivalens lokale togstation/trinbræt

Det er Politihjemmeværnskompagni Roskilde som har fået opgaven med trafikregulering i forbindelse med festivalen, men opgaven er så stor at der er brug fra hjælp ude fra og her støtter Københavns Vestegn også med frivillig hjemmeværnssoldater, der har trafikreguleringskursus.

Der er tre vagthold pr. dag og vagterne starter lørdag før festivalen og slutter søndag morgen efter festivalen. Trafikken bliver løbende overvåget og hvis der opstår kødannelser, indsættes trafikreguleringshold til at afhjælpe.


Egentlig er trafikreguleringsopgaven politiets, men som en del af det danske beredskab støtter hjemmeværnet når politiet anmoder om det og det ligger inden for vores kompetencer og det ligger ud over den kapacitet, som politiet selv kan løfte i deres almindelige drift.På den måde går trafikregulering og sikkerhed på banen fint hånd i hånd med Hjemmeværnets øvrige opgaver. Vi er en militær beredskabsorganisation og vi støtter samfundet når der er behov og denne gang var det støtte til politiet.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring