Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flot fejring af Den nationale flagdag i Ballerup

For 7. gang arrangerede Ballerup kommune Flagdag for at vise deres anerkendelse for danske soldater i international tjenste og for deres pårørende.

07-09-2018

I Ballerup kommunen, bød borgmester Jesper Würtzen velkommen til Den nationale Flagdag, og beordrede flagkommandoen HVK BAL at føre fanen ind. Det er 7. gang at Ballerup markerer flagdagen. Borgmesteren udtalte sin største anerkendelse og respekt for de udsendte, hvis arbejde ude i verden også har medført respekt for Danmark, den samme anerkendelse og respekt gælder også de pårørende, for uden dem kan opgaverne ikke løses i den store verden. Der er i Ballerup kommune sammen med flere nabokommuner ansat en veterankoordinator Jeanne Blyme, som skal være kontaktperson overfor kommunens ansatte vedrørende veteranspørgsmål og formidle tilbud med relevans for veteraner og deres pårørende. Desuden pointerede borgmesteren at "Frihed og demokrati" kommer ikke af sig selv, og hvorefter der blev råbt hurra og de udsendte og deres pårørende.

 

Feltpræst ved Livgarden Stine Munck fortalte på en meget levede måde om sin udsendelse til Afghanistan og sagde blandt andet at en af de største ting for de pårørende er at få hverdagen til at fungere.

Sara la Cour Nielsen, formand for den kvindelige veteranforening, fortalte om sit liv i forsvaret og om de positive og negative sider fra sin tjeneste i Irak, hvorfra hun er kommet hjem som en forandret person.

Mette Olsen, som står for familie-netværket fortalte om de spørgsmål, som netværket får stillet, hvordan kan de pårørende få hverdagen til at fungere, er det indsatsen værd. Man kan i hverdagen når udsendelse foregår selv bestemme, men det værste er savnet og tankerne om hvad sker og kan ske derude for den nærmeste. Netværket ser også som en sin opgaver er at støtte og drage omsorg for børnene til de udsendte. Sluttelig uddelte Jette medaljer til de tilstedeværede børn til de udsendte.

 

Arrangementet blev sluttet af med den traditionelle fotografering. Borgmesteren takkede Ballerup musikskole for en fin underholdning. Han takkede også alle de fremmødte, og fanen blev ført ud.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring