Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Soldatensdag 2021 Anerkendelse og respekt

Inden for Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegns distriktsområde mindes og anerkendes soldater for deres indsats i verdens brændpunkter rundt omkring i kommunerne.

05-09-2021

 

I Ballerup kommune blev der for 11. år i træk afholdt en reception i forbindelse med Soldatens dag.

Dagen var flot iscenesat med en velkomstkomité bestående af Hjemmeværnsdistriktets tambourkorps og en fanekommando fra Hjemmeværnskompagni Ballerup. En velkomst som vakte stor begejstring hos de fremmødte veteraner og deres pårørende.

 

Bormester, Jesper Würtzen, benyttede lejligheden til at takke veteraner og pårørende for den indsats soldater har ydet og for det offer, som et valg som udsendt soldat medfører for soldaten selv og de pårørende.

Borgmesteren betragtede denne soldatens dag som vigtigere end nogensinde på grund af det store meningsløse tilbagefald i Afghanistan, hvor Danmark og danske soldater har yder så stor en indsats. På trods af tilbagefaldet kan den fremgang, som har været opnået gennem de seneste 20 år, være med til at skabe fornyet håb for fremtiden. Som borgmesteren sagde; alt det gode er ikke spildt . Den tid der er gået godt, kommer ikke dårligt igen, som ordsproget siger.

 

Årets hovedtaler var Kim Valentin. Kim Valentin forklarede også hvorfor soldatens dag netop i år er så vigtig. Det kan virke så meningsløst at hjælpe i verdens brændpunkter og svært at finde svaret på hvorfor Danmark skal gøre det. Som Kim Valentin sagde, så er det fordi netop Danmark kan være med til at gøre en forskel. Det ypperste mål er fred og demokrati og frihed også selvom frihed indimellem fører til misbrug af sin magt, totalitære styrer og fundamentalisme.  Når Danmark sender soldater ud opleves både krig og ødelæggelse, men der skabes også venskaber og fællesskab og det fortjener anerkendelse for deres indsats.

Som et sidste indslag arrangerede familienetværket – dem med sløjfen "Støt vore soldater" – en uddeling af medaljer til børn for deres trofaste indsats for at støtte deres udsendte familiemedlem. Budskabet og symbolet i denne medalje er at skabe opmærksomhed på, at også pårørende og særligt børn lider afsavn under en udsendelse og at dette skal påskønnes.

Som sædvanlig var der også et musikalsk akkompagnement imellem de enkelte taler. Ballerup musikskole præsenterede flere unge talenter, som leverede smukke musikalske bidrag. Bl.a. fik en ung saxofon kvartet deres publikumsdebut, og det var yderst velspillet.

Her fra Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn skal også lyde et stort tak for indsatsen gennem tiden til alle soldater og deres pårørende.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Hjemmeværnet, så gå ind på dette link: www.findithjv.dk

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring