Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Uddannelsesweekend med fokus på skydning er vel gennemført på solskinsøen

Bornholm dannede rammerne for Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns anden uddannelsesweekend i år og øen levet op til sit vartegn med masser af sol og gav hjemmeværnssoldater i godt humør.

28-08-2022

Det er ikke normalt, at vi tager så langt for at gennemføre uddannelse, men vi har fået en helt særlig mulighed for at øve i ukendt terræn hvilket har smittet af med topmotiverede soldater.

Uddannelsesweekenderne er en mulighed for distriktets kompagnier for at gennemføre kompagniaktiviteter enten hver for sig eller i samarbejde og samtidig krydret med distriktsledede aktiviteter. Lige præcis for denne uddannelsesweekend var skydning i fokus og hele øvelsesterrænnet og alle skydebaner var til rådighed.

En del af aktiviteterne er vedligeholdelsesuddannelser, som alle hjemmeværnsfolk skal gennemføre. Det er f.eks. et krav, at alle hjemmeværnsfolk skal gennemføre en kontrolskydning hvert år, så man på den måde sikrer, at alle hjemmeværnsfolk har de basale færdigheder i skydning. Dette var der selvfølgelig også mulighed for på Bornholm.

Udover den grundlæggende kontrolskydning (K7-skydningen) bød denne weekend også på reaktionsskydning både for enkeltmand og enheder samt for skydninger fra forskellige dækninger.



Hjemmeværnsfolk skal også vedligeholde deres førstehjælpsfærdigheder minimum med et 6 timers vedligeholdende kursus hvert andet år. Som supplement kan man indgå i beredskabsstyrken, hvilket kræver en certificering, hvor det kontrolleres, at man har de grundlæggende militære færdigheder og fysiske krav til at være indsat over længere tid og dermed skaber forudsætning for at kunne støtte forsvaret.

Hjemmeværnet er en del af det danske beredskab, som skal bringes i spil, hvis katastrofen eller krisen indtræffer, udtaler distriktschef oberstløjtnant Henrik Gustafsson. Hvis den indtræffer, skal vi være klar. Derfor forbereder vi os på alle tænkelige og utænkelige måder for at være så beredskabsklar som muligt, og det er godt at se med de scenarier der er gennemført her på Raghammer, afslutter Henrik.


Som tak for den store indsats bød lørdag aften på kammeratligt samvær med helstegt pattegris og før turen hjem søndag var der arrangeret en historisk rundtur.


Hvis det også har fanget din interesse eller du bare gerne vil høre mere om hvad vi laver, så gå ind på www.finddithjv.dk


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring