Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Endnu en flot fejret flagdag i Ballerup

Ballerup kommune har nu 12 år i træk afholdt flagdag for Danmarks veteraner og deres pårørende og Hjemmeværnskompagni Ballerup har stillet med flagkommando og samtidig har distriktets tambourkorps spillet som indledning til fejringen.

05-09-2023

Det blev traditionen tro en flot fejring med indlæg fra både en tidligere udsendt Politiinspektør i Kosovo samt en sygeplejerske, som har været udsendt to gange til Afghanistan som anæstesisygeplejerske til traumebehandlinger.

Ballerup kommunes borgmester, Jesper Würtzen, indledte med at fortælle om de forskellige indsatser, der er i kommunen relateret til veteraner, forsvaret og flygtninge. Bl.a. har borgmesteren store forhåbninger om, at forsvarets materiel og indkøbsstyrelse, som ligger i Ballerup kommune, vil få gavn af den nye HHX-uddannelse i kommunen med fokus på forsvar og at det vil kunne tiltrække yderligere kapaciteter, som skal være med til at skabe fremtidens forsvar. Borgmesteren sagde også, at frihed og fred ikke kommer af sig selv, hvilket krigen i Ukraine har været med til at understrege.Indlægget fra anæstesisygeplejersken, Christian, var meget indlevende. Som udsendt i Afghanistan havde Christian på meget tæt hold oplevet hvad effekten af krig kan gøre på mennesker. Her har der været brug for meget hurtig indsats til stabilisering før og under operation. Erfaringer, som han har taget med hjem og har kunnet bruge i daglidagen på Rigshospitalet, bl.a. i forbindelse medskyderiet ved krudttønden med flere tilskadekomne. Christian sluttede af med at fokusere på veteraner, som han selv har som tætte kolleger på hospitalet. Her er det vigtigt at være opmærksomme på hinanden og Christians budskab var, at man ikke skal tøve med at spørge ind til hvordan en veteran har det, så spørg, vær åben og hjælpsom.


Fejringen på Ballerup Rådhus er kommunens ydmyge, stille og stemningsfulde måde at vise respekt for veteraner og deres pårørende og anerkende deres indsats. Fejringen blev suppleret med fine musikalske indslag fra unge musikalske talenter fra Ballerup musikskole.

En stor tak til Ballerup kommune for vedholdende at fejre flagdagen og gøre en løbende indsats for veteraner og ikke mindst en stor tak for indsatsen til alle veteraner for at tjene vores land.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring