Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​60 års jubilar Karl Georg Jensen flankeret af sin hustru og Chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- & Vestsjælland, Major Steen Egesø.

I HAR TRUFFET ET VALG OM AT GØRE EN FORSKEL.

Sådan adresserede Distriktschef Major Steen Egesø de fremmødte soldater til årets 5.maj parade på Flyvestation Skalstrup.

 

Af KN Rasmus Franck

07-05-2018
Rammerne for årets 5 maj parade var i orden. For første gang skulle paraden afholdes på Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- & Vestsjællands nye domicil. Solen skinnede, himlen var blå, det store Dannebrog var sat og soldater fra Hjemmeværnskompagni Greve-Solrød havde vagten.
 
Musikkorpset indledte på vanlig flot vis, hvorefter Major Steen Egesø holdt sin tale. Der var tid til refleksion, men der blev også skuet fremad. Hjemmeværnet står over for implementeringen af et nyt Forsvarsforlig, en ny opgaveportefølje, en ny virkelighed. Truslerne er konkrete. Og det kræver, at der træffes valg. Valg om at ville gøre en forskel. Det vi gør i dag, forbereder os på i morgen. Men det er også værd at skænke en tanke, at det vi gjorde i går, har bragt os til, hvor vi er i dag.
 
Der skulle traditionen tro uddeles både Jubilartegn og Hjemmeværnets Fortjensttegn. I år var det en særlig oplevelse at kunne overvære Karl Georg Jensen modtage sin medalje for 60 års tjeneste i Hjemmeværnet. Karl Georg Jensen virker som Kordegn ved Sankt Nikolai Sogn i Holbæk og har været særdeles aktiv i det tidligere Hjemmeværnskompagni 5122. Karls hustru overværede medaljeoverrækkelsen.
 
I år blev der overrakt fire Fortjensttegn. Hjemmeværnets Fortjensttegn tildeles soldater, der har gjort en særlig og uegennyttig indsats for Hjemmeværnet.
 
Årets modtagere var PL Steen Henriksen fra STABSKOMPAGNIET, KN Lars Liltorp, Kongsdal, SG Dan Schwarts, Valdemar og OS Jan Olsen, Stevns.
 
Et stort tillykke til tegnmodtagerne, det er velfortjent.
 
Afslutningsvis takkede Major Steen Egesø de fremmødte og rettede en særlig tak til de pårørende; Tak for lån af vores soldater.
 
Tekst; KN Rasmus Christopher Franck
Billeder; Tom Trædmark og KN Rasmus Christopher Franck

Fakta

5 maj er en mærkedag i Hjemmeværnet. Det er her Jubilarmedaljer og Fortjensttegn tildeles.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring